Vesti

Saopštenje za javnost povodom dešavanja na utakmici Crvena zvezda Grundfos - Novi Pazar

,,Rukovodstvo ARKUS lige se sa puno pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izveštaja sa utakmice četvrtog kola ARKUS lige MRK“Crvena zvezda Grundfos“ – RK“Novi Pazar“ upoznalo sa činjenicama koje želi da podeli sa javnošću.

Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja. Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski. Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja.

Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne.

Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti - incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima".

Direktor ARKUS lige
Milorad Šolević, s.r.