Vesti

Počinje plej-of: Krstić i Tabak najavljuju spektakl u prvoj utakmici polufinala

Rukometašice Bekamenta BB dočekuju ekipu Železničara u prvoj utakmici polufinala plej-ofa (petak, 20:00). Aleksandra Krstić, srednji bek kluba iz Aranđelovca, i Dunja Tabak, levi bek tima iz Inđije, veruju da ćemo uživati u rukometnom spektaklu – kvalitetnoj igri obe ekipe, iako će svima u mislima biti tragedija koja se dogodila u beogradskoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar’’.

U skladu sa obeležavanjem dana žalosti, utakmica će početi minutom ćutanja, neće se intonirati himna Republike Srbije i tokom utakmice neće biti puštanja muzike.

Za igračice Bekamenta BB ovo će biti još jedan važan meč, posle svega nekoliko dana od odigravanja finala Kupa Srbije. Aleksandra Krstić proglašena je za MVP-a završnice Kupa, a njene saigračice i ona veruju da, posle poraza od Jagodine u borbi za prvi trofej, mogu do pobedničkog postolja u domaćem prvenstvu. Prva prepreka biće im aktuelne šampionke.

,,Očekuje nas jako teška utakmica, jer su naše protivnice iz kola u kolo igrale sve bolje. Nadam se da ćemo ispuniti sve zadatke koje nam je trener zadao i da ćemo ostvariti prvu i jako bitnu pobedu u plej-ofu. Obe ekipe igraju na dobrom nivou trenutno. U ovakvim utakmicama ne može biti mnogo faktora iznenađenja, mislim da će nijanse odlučivati o pobedniku. Železničar, kao i moj tim, ima kvalitetne igračice na svakoj poziciji. Zato ne sumnjam da će sutra obe ekipe prikazati svoju najbolju igru“, smatra Krstić, koja je ove sezone u ARKUS ligi upisala 107 pogodaka na 20 odigranih utakmica.

Prvak države Železničar imao je turbulentan početak sezone i niz loših rezultata, ali je klub iz Inđije postepeno dizao formu i sada ima priliku da odbrani šampionsku titulu. Dunja Tabak predvodnica je ovog tima kada je u pitanju golgeterski učinak i sa 126 golova na 18 mečeva najbolji strelac ekipe.

,,Ekipa Bekamenta BB nije nimalo lak protivnik. Očekujem zahtevnu utakmicu, kao što je to bio slučaj sa našim susretima u prošlogodišnjem finalu. Ulog je veliki, verujem da ćemo se boriti do poslednjeg minuta i ostaviti srce na terenu, kao što smo i do sada radile. Biće uživanje igrati tako važan meč, jer imamo priliku da ponovimo uspeh iz prošle sezone. Nadam se da ćemo je iskoristiti, a sigurna sam da će gledaoci imati šta da vide'', zaključila je Tabak.