Vesti

Nastavlja se polufinalna serija: Železničar i Jagodina slavili za izjednačenje, slede utakmice odluke

Ni Bekament BB ni Mladost NP nisu uspeli večeras da se plasiraju u finale plej-ofa ARKUS lige. Oba polufinala dobiće epilog nakon trećeg, odlučujućeg duela, što znači da ćemo imena finalista za sezonu 2022/23 saznati 14. i 15. maja.

Posle ubedljivog poraza u Aranđelovcu (32:22), aktuelni šampion Železničar pružio je večeras daleko bolju partiju protiv Bekamenta BB i slavio kod kuće rezultatom 32:26 (18:14). Dunja Tabak, koja je prošle sezone bila najbolji strelac lige, čak 12 puta zatresla je mrežu gostiju i predstavljala nerešivu enigma za protivničku odbranu. Jovana Jovanović je dodala osam pogodaka, koliko je zabeležila i Aleksandra Krstić, najefikasnija u dresu Bekamenta BB.

Aranđelovčanke su dobro otvorile meč i tokom uvodnih 13 minuta bile u egalu. U nastavku je dominirao domaći sastav, koji je ovim trijumfom zakazao treći meč, pa ćemo 14. maja (18:00) u SRC ,,Šumadija” saznati ime prvog finaliste.

Dan kasnije od 20 časova u hali ,,JASSA” počeće odlučujući duel između Jagodine i Mladosti NP. Pazovčanke su napravile brejk u prvoj utakmici (20:24), ali su večeras na svom terenu pretrpele ubedljiv poraz – 20:30 (10:18). Jagodina je ovoga puta pokazala mnogo veću želju za pobedom i konstantno je uvećavala prednost nad protivnikom, sve do maksimalnih plus 11 (18:29). Dunja Radević je predvodila pobednički sastav sa sedam pogodaka, a gol manje dodala je Ivana Mitrović. U ekipi Mladosti NP istakla se kapiten Leposava Glušica, koja je bila precizna osam puta.