Vesti

Partizan zakazao finale sa Vojvodinom

Rukometaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa, gde ih čeka aktuelni šampion Vojvodina.

Crno-beli su sa 2:0 u polufinalnoj seriji bili bolji od Metaloplastike Elixir, a večerašnji trijumf u Šapcu rezultatom 27:26 (13:12) doneo im je borbu za trofej ARKUS lige.

Kao što se i očekivalo, gledali smo uzbudljiv i neizvestan duel. Domaćin je stekao prednost na startu i delovao samouvereno sve do 18. minuta, kada je Dario Krželj pri rezultatu 9:6 zatražio tajm-aut. Kratak predah urodio je plodom i u nastavku su igrači Partizana, zahvaljujući brzim akcijama posle izgubljenih lopti rivala, napravili preokret i poveli 10:11.

Na pauzu se otišlo pri minimalnoj prednosti crno-belih (12:13), a velika borba vodila se i u drugom poluvremenu. Gosti su povećali prednost na 14:17, ali je usledio novi preokret. Šapčani su kaznili promašaje Partizana i uz nekoliko vezanih intervencija svog golmana prešli u vođstvo (19:18). Raspoložen je bio Darko Arsić, koji je svojim bravurama dizao domaću publiku na noge, ali su uspešni među stativama u važnim trenucima bili i Andrej Trnavac i Ivan Mihajlov. Sedam minuta pre kraja crno-beli su ponovo poveli, a konačan rezultat postavio je Uroš Kojadinović. Tim Vladana Matića je imao napad za izjednačenje, ali je Trnavac zaustavio šut Milana Jovanovića i odveo Partizan u finale.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Uroš Kojadinović, koji je osam puta zatresao mrežu domaćina. U dresu Metaloplastike izdvojio se Vojislav Brajović, koji je takođe postigao osam pogodaka. Prema izboru trenera, MVP priznanje pripalo je Ivanu Mićiću, pivotu crno-belih i četvorostrukom strelcu.

Prednost domaćeg terena u finalnoj seriji ima Vojvodina, a prvi meč igra se 21. maja od 18 časova na ,,Slanoj Bari". Kao poraženi polufinalisti, Metaloplastika Elixir i Dinamo odmeriće snage u borbi za treće mesto.