Vesti

Vojvodina povela u finalnoj seriji: Aktuelni prvak slavio posle produžetaka

Rukometaši Vojvodine poveli su u finalnoj seriji plej-ofa protiv Partizana, savladavši crno-bele u Novom Sadu rezultatom 32:28, ali tek nakon produžetaka. 

Posle 60 minuta igre na semaforu je bilo nerešeno - 26:26, a gol za izjednačenje je iz sedmerca postigao Uroš Kojadinović.

Nakon početnog odmeravanja snaga i prvih 15-ak minuta susreta rezultat je bio 5:5, a onda je usledila serija Vojvodine za prvu veću prednost na meču - 10:5. Popustila je koncentracija crno-belima i nekoliko izgubljenih lopti potpuno je promenilo tok utakmice.

U 26. minutu, pri rezultatu 12:6, meč je prekinut zbog gužve na terenu i koškanja igrača oba kluba, posle faula Vuka Lazovića nad Muhamedom Azizom Aidijem. Lazović je sankcionisan crvenim kartonom, dok su igrači Boris Radivojević i Gregor Ocvirk, kao i treneri Petar Žujović i Boris Rojević, dobili plave kartone. Po prostizanju dokumentacije od strane službenih lica, biće pokrenuti disciplinski postupci, a akteri sukoba biće kažnjeni.

Poluvreme je završeno rezultatom 17:10 u korist domaćina, ali je Partizan u nastavku postepeno topio prednost rivala i na kraju došao do izjednačenja, koje je odvelo utakmicu u produžetke. U samom finišu bolje se snašao aktuelni šampion, koji je umeo da kazni promašaje i izgubljene lopte gostiju iz Beograda.

Aziz Aidi Mohamed, Bojan Rađenović i Baris Puhovski predvodili su napad Vojvodine sa po šest pogodaka. Sa druge strane, u poraženom sastavu istakao se Uroš Kojadinović, osmostruki strelac.

Drugi meč finalne serije plej-ofa igra se u sredu, 24. maja, od 18 časova, kada će Partizan biti domaćin na Banjici.