Vesti

Vojvodina odbranila titulu: Novosađani već čitavu deceniju na tronu srpskog rukometa

Rukometaši Vojvodine deseti put zaredom osvojili su titulu prvaka Srbije. Novosađani su večeras na Banjici nadigrali Partizan rezultatom 28:20 (9:9) i sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa odbranili trofej.

Gosti su slomili otpor crno-belih tokom poslednjih 20 minuta, kada su preuzeli vođstvo, a potom povećavali prednost, sve do konačnih plus osam.

Prvo poluvreme prošlo je u egalu, ali je Partizan bio za nijansu bolji. Tim Darija Krželja je vodio sve do poslednjih sekundi prve deonice, ali je Aziz Aidi Mohamed pogodio za izjednačenje pred odlazak na pauzu - 9:9. 

Vojvodina je u nastavku strpljivo čekala greške rivala i realizovala gotovo svaku priliku koja joj se ukazala. Fran Lučin je sačuvao svoj gol u situacijama kada se lomio rezultat i sa šest odbrana doprineo trijumfu Novosađana, dok je najefikasniji bio Marko Vasić sa šest pogodaka, od toga pet iz sedmeraca. 

Prema izboru trenera, za igrača utakmice proglašen je Branko Tomić, koji je meč završio kao četvorostruki strelac. Sa druge strane, u ekipi Partizana sa po pet golova izdvojili su se Uroš Kojadinović i Nikola Zečević. 

Po završetku utakmice usledila je svečana ceremonija dodele medalja i trofeja. Najpre je gospodin Ivan Mandić, delegat večerašnjeg meča, uručio plaketu za najboljeg strelca ARKUS lige Urošu Kojadinoviću, beku crno-belih. 
 
Rukometašima Partizana, koji su treću sezonu u nizu završili kao drugoplasirani u konačnom poretku timova, i igračima Vojvodine, koji su deseti uzastopni put osvojili šampionsku titulu, medalje su uručili gospodin Dušan Živković, v. d. direktora ARKUS lige, i gospodin Ljubiša Stoiljković, predsednik Upravnog odbora ARKUS. 

Za kraj svečane ceremonije, ispred rukometnog kluba Vojvodina, trofej je primio kapiten Miljan Vukovljak. Pehar ARKUS lige, koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba uručio je gospodin Dušan Živković, v. d. direktora ARKUS lige. 

Prelazni trofej, namenjen šampionu Srbije u rukometu dodelio je gospodin Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.