Vesti

Predstavljamo učesnika baraža (istok-zapad): RK Hajduk Veljko

Sezona 2020/2021, uslovljena virusom korona, donosi novitete (koje smo opisali u prethodnom tekstu koji možete pročitati na sajtu Arkus lige) kada je reč o broju učesnika takmičenja, ali i samim klubovima.
Potencijalni novajlija, kada je reč o superligaškim klubovima u narednoj sezoni, je i rukometni klub Hajduk Veljko. O ambicijama, baraž utakmici sa Radničkim, ali i svemu onome što ih možda čeka u novoj sezoni govorio je trener ekipe sa juga Srbije, Bećirić Darko. 

  • Ambicije kluba su visoke, Arkus liga, ali koliko su realne i da li su ostvarive?

„Da budem pošten – ovo što nas je zateklo sve, dalo nam je veliku priliku da se borimo i da pokušamo da prvi put uđemo u superligaški nivo takmičenja. Želimo da se borimo. Kragujevac je izvanredna ekipa, igrali smo već s njima i svakako da zaslužuju da se i oni nađu u najvišem rangu srpskog rukometa. Poštujemo ih, respektujemo. Vidimo da se spremaju, moram reći, bolje nego mi, ali mišljenja sam da ćemo znati kako da odgovorimo na sve u baraž utakmici“.

  • Za razliku od svog kolege, koji će stajati na drugoj strani u subotu, 19. septembra, Bećirić nije želeo da otkriva pojačanja koja su pristigla u klub, jer kako kaže, to će biti iznenađenje.  

„Ne želim u ovom trenutku javno da pričam o igračima koji su došli. Želim da to ostane iznenađenje. Treniramo, spremamo se aktivno od četvbrtka do nedelje. Spremni smo da damo sve od sebe i izvučemo maksimum kako bismo pobedili i otišli u Arkus ligu“.

  • Potencijalna pobeda u baražnu znači i odlazak u B grupu Arkus lige. Da li ste već sada skautirali grupu?

„Gledali smo, naravno. Teška grupa, ali to je to. Borimo se za to. Da uđemo i da snage u narednoj sezoni odmerimo sa najboljima u našoj zemlji. Iza kluba su stali svi i grad, i optšina i predsednik opštine, tako da zaista mislim, da u koliko uspemo da pobedimo u baražu, da ćemo moći da odgovorimo svim rivalima iz grupe B“.

Na kraju, Darko je poručio da svom protivniku želi puno sreće, i želja mu je da u baražu vidi dobru utakmicu.
Poruka koja objedinjuje dva kluba, uoči baraž utakmice koja je zakazana za 19. septembar u Nišu (19:00h) je: „Neka bolji pobedi“.