Vesti

Predstavljamo učesnika baraža (sever-centar): RK Jugovic - Kać

Sezona 2020/2021, uslovljena virusom korona, donosi novitete (koje smo opisali u prethodnom tekstu koji možete pročitati na sajtu Arkus lige) kada je reč o broju učesnika takmičenja, ali i samim klubovima.
Rukometna Srbija će u danima koji su pred nama imati priliku da vidi drugačiju situaciju u baražu (sever-centar) za popunu ARKUS lige nego što je to slučaj u regionu istok-zapad. Jedan od učesnika doigravanja biće klub duge tradicije – Jugović iz Kaća. Trener tima koji želi povratak u elitu Boško Rudić govorio je za sajt Arkus lige i najavio sve ono što njegov tim, ali i ostale očekuje u narednom periodu.

  • Ambicije kluba su visoke, Arkus liga, ali koliko su realne i da li su ostvarive?

„Iskreno, ako uzmemo u obzir situaciju koja je trenutno, ne samo u zemlji nego i u svetu, gde se stalno sve pomera, naš cilj ostaje jasan – povratak u najviši rang takmičenja. Jugović, kao klub, i Kać, kao grad, svojom tradicijom zaslužuju povratak.
Imamo dva baraž duela, sa Crvenokom (16. septembar, 19h) kod kuće i sa  Moravom u gostima (20. septembar, 19h). Informacije o protivnicima nemamo. I kada se igraju prijateljske utakmice, igraju se bez publike, tako da svaki vid skautiranja otpada. Spremamo se najbolje što možemo i daćemo sve od sebe da pobedimo u obe utakmice“.

 

  • Na koji način se spremate za predstojeće duele?

„Iskreno, celom ovo situacijom nisam zadovoljan, verujem, kao i svi. Ne možemo da uđemo normalno u salu, ne možemo normalno da odigramo utakmicu. Imamo jako malo vreme da se pripremimo, ako uzmemo u obzir da su igrači imali pauzu pet meseci. I to je najveći problem – igrački kadar. Momci su roviti, što je u ovakvim situacijama i normalno. Profesionalni igrač kada napravi pauzu od tri nedelje, bude mu teško da se vrati, a tek sada...“

 

  • Potencijalna pobeda u baražu znači i odlazak u A grupu Arkus lige. Da li ste već sada skautirali grupu?

„Vojvodina je, u ovom trenutku, daleko ispred svih. Video sam grupu, naravno. Teška je, ne znam u kakvom su stanju ostali klubovi kada je reč o igračima, pojačanjima, ali mislim da neće biti jednostavno, ali to je Super (ARKUS) liga“.

 

Rukometni klub Jugović će 16. septembra u Kaću dočekati ekipu Crvenke, dok će četiri dana kasnije, u poslednjoj baraž utakmici regiona sever-centar igrati u gostima protiv Morave u Velikoj Plani. Oba meča su na programu od 19 časova, bez pristustva publike.
Pobednik ove baraž grupe biće promovisan kao novi član Arkus lige i ući će u A grupu.