Vesti

Predstavljamo učesnika baraža (sever-centar): RK Crvenka - Crvenka

Sezona 2020/2021, uslovljena virusom korona, donosi novitete (koje smo opisali u prethodnom tekstu koji možete pročitati na sajtu Arkus lige) kada je reč o broju učesnika takmičenja, ali i samim klubovima.
Predstavljanje potencijalnih učesnika ARKUS lige nastavljamo sa još jednom ekipom dugačke rukometne tradicije – RK Crvenka.
O šansama za povratak u elitni rang takmičenja, protivnicima u baražu regiona sever – centar, ali i funkcionisanju u danima virusa korona, za sajt Arkus lige govorio je trener Crvenke Vladimir Zejak.

  • Ambicije kluba su visoke, Arkus liga, ali koliko su realne i da li su ostvarive?

“S obzirom da smo ekipa koja već dve, tri godine igra zajedno u istom sastavu, smatram da smo jedan uigran tim, krojen od pretežno mladih i motivisanih igrača. Mišljenja sam da imamo izgledne šanse u baraž utakmicama, iako vidim da se Kać dobro pojačao, sa jako kvalitetnim igračima.

  • Kada je reč o skautingu, da li znate šta vaš čeka u baražu?

  „Epidemiološka situacija je takva u zemlji da su sve prijateljske utakmice zatvorenog tipa. Uspeli smo da vidimo malo na koji način igra Jugović, ali verujem da će i oni u preostalih nekoliko dana dodati nešto svojoj igri. Ali, mi se fokusiramo na nas. Gledamo svoju igru“.

  • Na koji način ste funkcionisali tokom leta i u pripremnom periodu?

„Nakon ukidanja vanrednog stanja, trudili smo se da sa igračima budemo što više napolju, na otvorenom i da održavamo formu. Što se priprema tiče, nalazimo se u petoj nedelji kako smo u sali i kako radimo sa loptom. Zadovoljni smo, teče sve po nekom planu koji smo napravili. Uspeli smo da odigramo četiri prijateljske utakmice i to nam je bio najbolji pokazatelj gde smo u ovom trenutku“. 

  • Pojačanja?

„Finanskijsko stanje nije najpovoljnije, tako da nismo mogli da dovodimo nove igrače. Ono što smo uspeli da rešimo jeste pozicija desnog krila, koja nam je u prethodnom periodu bila deficitarna i zadavala nam je mnogo problema“

  • Potencijalna pobeda u baražu znači i odlazak u A grupu Arkus lige. Da li ste već sada skautirali grupu?

    „Jesmo, naravno. Voleli bismo da se nadjemo naredne sezone u ARKUS ligi. Grupa je teška, ali to je izazov više za sve nas. Verujem da je, kao i meni, i mladim momcima iz našeg kluba to dodatni motiv da damo maksimum, izvučemo najbolje iz svih nas i na dostojan način predstavimo Crvenku“.

Crvenka će prvu utakmicu baraža, region sever-centar, odigrati 16. septembra, u Kaću, protiv domaćina Jugovića, dok će dva dana kasnije na svom terenu ugostiti ekipu Morave. Sve utakmice baraža igraju se bez prisustva publike.