Vesti

Predstavljamo učesnika baraža (sever-centar): RK Morava – Velika Plana

Sezona 2020/2021, uslovljena virusom korona, donosi novitete (koje smo opisali u prethodnom tekstu koji možete pročitati na sajtu Arkus lige) kada je reč o broju učesnika takmičenja, ali i samim klubovima.
Poslednji u nizu učesnika baraža, region sever-centar, za popunu ARKUS lige biće rukometaši Morave, iz Velike Plane. Svoje viđenje aktuelne rukometne situacije u klubu, ambicije i realnosti, za čitaoce sajta ARKUS lige podelio je šef struke Morave, Aleksandar Kabić.

  • Ambicije kluba su visoke, Arkus liga, ali koliko su realne i da li su ostvarive?

“Nadamo se da su šanse realne. Poznato je da igramo dve utakmice u baražu, protiv Jugovića i protiv Crvenke. Mislim da je u ovom momentu, zbog igračkog kadra, momaka koji su došli, Jugović favorit. Ne znam kako druge ekipe igraju, mnogo je prošlo od poslednjih takmičarskih utakmica. Gledamo “u svoje  dvorište” i pokušaćemo da spremni dočekamo prvu utakmicu“.

  • Na koji način ste funkcionisali nakon vandrednog stanja i tokom priprema za novu sezonu?

„Kao i svi, imali smo problema kada su u pitanju bili termini i treninzi u zatvorenom u našoj hali. Snalazili smo se. Takva je situacija. Trudili smo se da dosta radimo na fizičkoj pripremi momaka, a za takve treninge smo imali uslove na otvorenom. Sve u svemu, težak period, ali se nadamo da sve ide ka stabilizaciji situacije“.

  • Pojačanja?

„Nema bitnih kadrovskih problema. Mi smo ekipa koja je na okupu već duži niz godina. Neki momci su otišli, pa smo u pregovorima sa par igrača kako bismo uspeli da „saniramo“ rupe u sastavu i popunimo deficitarne pozicije“.

  • Potencijalna pobeda u baražu znači i odlazak u A grupu Arkus lige. Da li ste već sada skautirali grupu?

Grupa je izuzetno teška, na prvi pogled, i znatno teža od druge, B grupe. Tu je Vojvodina, koja je šampion  naše zemlje, i ne treba trošiti reči na njih. Dinamo je prethodne sezone, do zaustavljanja takmičenja, bio prvi. Partizan, sa pojačanjima koja je doveo, mislim da će biti izuzetno dobra ekipa. I Dubočica se pojačala sa Zlatanovićem, tako da su to četiri ekipe koje će se boriti za plej of. Naravno, i drugi timovi imaju svoje šanse, ali mi se čini da su preostale ekipe ujednačenije i da će se voditi žestoka borba. Nadamo se da ćemo igrati u elitnom rangu srpskog rukometa“. 

Ekipu iz Velike Plane, kao što je poznato, u baražu za popunu elite očekuju dve utakmice. Izabranici Aleksandra Kabića će prvi meč odigrati kao gosti, 18. septembra, protiv ekipe Crvenke. Dva dana kasnije, na svom terenu, u poslednjoj utakmici baraža sever-centar, ugostiće Jugović iz Kaća.

ARKUS liga ovi putem, svim učesnicima dve baraž grupe, želi mnogo sreće i uspeha!