Vesti

Zlatko Rakić, najbolji strelac B grupe: Iza mene stoji tim, voleo bih da se nađemo u plej-ofu

Rukometaši Novog Pazara nisu u tekuću sezonu ušli baš onako kako su želeli. Dva poraza na samom startu bila su nagoveštaj da je pred timom Hasana Memića mukotrpan rad, kako bi se došlo do željenih rezultata. Ipak, Obilić i Crvena zvezda nisu srušili snove Novopazarcima, koji su u trećem kolu napravili iznenađenje i kod kuće nadigrali Metaloplastiku.

Posle 11 odigranih utakmica Novi Pazar se nalazi na četvrtom mestu na tabeli B grupe sa 12 bodova, uz skor od šest pobeda i pet poraza, a Zlatko Rakić jedan je od najzaslužnijih za to što se njegov tim trenutno nalazi na poziciji koja vodi u plej-of. Iskusni srednji bek najbolji je strelac grupe u dosadašnjem toku ARKUS lige, pošto je protivničke golmane savladao čak 89 puta. U proseku je postizao 8,09 golova po meču, a dva puta je krunisan titulom MVP – oba puta uz dvocifreni golgeterski učinak.

,,Posle lošeg starta sa dva poraza malo ko je očekivao da ćemo do polusezone osvojiti 12 bodova, ali opet smo dokazali da smo ekipa. Moglo je i bolje, svakako, ali i ovo je odličan uspeh nakon lošeg početka. Iza mene stoji tim, tako da je tih 89 golova mogao postići bilo ko od nas, ali u ovom slučaju sam to ja“, ističe Zlatko na početku našeg razgovora.

Pitali smo 32-godišnjeg beka na koju utakmicu u tekućoj sezoni je naročito ponosan i zašto, a on je ponovo imao skroman odgovor. Izdvojio je meč u kom je „samo“ tri puta zatresao mrežu rivala.

,,Posebno bih izdvojio utakmicu protiv Metaloplastike na našem parketu, kada smo slavili 32:30 i pokazali timski duh koji nas krasi“.

Zanimljivo je da je upravo na tom susretu Zlatko postigao najmanje golova, dok se u meču devetog kola protiv Crvene zvezde čak 14 puta upisao u listu strelaca.

Trenutno stanje na tabeli B grupe nagoveštava neizvesnu završnicu regularnog dela i borbu za svaki bod u preostala tri kola. Lider je Metaloplastika sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirani Železničar. Prate ih Rudar sa 14 i Novi Pazar sa 12, a slede Crvena zvezda sa 11 i Radnički sa deset, dok su na začelju Obilić sa šest i Šamot sa pet bodova.

,,Moje skromno mišljenje je da su Železničar i Metaloplastika sigurni učesnici plej-ofa, dok za ostale predstoji velika borba u nastavku“, naglašava Zlatko, ali ne krije da bi voleo da se njegov tim nađe među osam najboljih ekipa.

Novogodišnje želje najboljeg strelca B grupe usmerene su ka dobrim rezultatima njegovog tima i okončanju pandemije korona virusa.

,,Mi smo imali sreće da gotovo do samog kraja polusezone nismo imali pozitivnih na koronu. Ipak, nismo ostali imuni, tako da smo protiv Crvene zvezde igrali bez četiri igrača i, nažalost, već sledeća utakmica je morala biti odložena. U 2021. godinu ušao sam sa željom da budemo živi i zdravi pre svega i da se što pre izborimo sa pandemijom“, istakao je bek Novog Pazara.

Do kraja regularnog dela sezone Novopazarci će odigrati još tri duela. Najpre će vezati dva gostovanja, protiv Radničkog u Kragujevcu i Rudara u Kostolcu, dok će u poslednjem kolu na domaćem terenu dočekati Šamot.