Vesti

Šotić o partijama u dresu nacionalnog tima: Stavili smo reprezentaciju iznad svega

Poziv za reprezentaciju Srbije nije se slučajno našao na adresi Mladena Šotića pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Levokrilni igrač, koji je nedavno pojačao redove Vojvodine posle odlične role u dresu pančevačkog Dinama, najbolji je strelac A grupe ARKUS lige.

Na njegovom kontu, posle 11 odigranih kola, zabeležen je broj od 90 golova, dok je za igrača utakmice proglašavan dva puta. Sa Mladenom smo razgovarali o uspešnoj godini koja je iza njega, promeni kluba, nacionalnom timu i ambicijama za budućnost.

,,Što se tiče Dinama, ostvarili smo prvobitan plan, a to je ulazak u plej-of. Ekipa je pretrpela dosta promena, mlađi momci su dobili priliku, ali se u pojedinim utakmicama pokazalo da ima prostora za dobar rukomet. Ja sam svojom igrom lično zadovoljan, a naročito je lep osećaj kada se to kruniše kroz golove. Prelazak u Vojvodinu predstavlja korak napred, s obzirom na to da postoje šampionske ambicije i da se klub takmiči u SEHA ligi“, istakao je iskusni levokrilni igrač na početku razgovora.

Zanimljivo je da je Šotić posebno izdvojio meč protiv sadašnjeg kluba, koji je odigrao u dresu Dinama.

,,Jako sam ponosan na tu utakmicu u Novom Sadu, gde smo odigrali nerešeno sa Vojvodinom. Retko koja ekipa je uspela da parira Voši, a kamo li da osvoji bodove. Nikome nije bilo svejedno posle finala Kupa u Zrenjaninu, kada smo izgubili velikom razlikom upravo od Vojvodine. Zaslužili smo taj bod u Novom Sadu i to nam niko ne može osporiti“.

Pandemija korona virusa, koju je pratilo poništenje sezone 2019/20, udaljila je Dinamo u martu prošle godine od visokih ciljeva. Uprkos tome što ostaje veliki žal za uloženim trudom i odličnim rezultatima, Mladen ističe da svi timovi moraju gledati napred.

,,Sve nas je zatekla situacija koja se tiče vanrednog stanja i poništenja celokupne sezone. Mislim da je Dinamo u tom trenutku imao formu na mnogo većem nivou i sa velikim uzbuđenjem smo čekali fajnal-for Kupa Srbije, da konkurišemo jako ozbiljno za jedan od trofeja, ali do toga nije došlo. Celo leto je proteklo neizvesno, bilo nam je u mislima da li će se i kada nastaviti takmičenje, u kom formatu i sa kojim igračkim kadrom. To je uticalo na sve klubove, pa i na Dinamo, ali ne možemo vratiti vreme“, poručio je Šotić.

Kraj 2020. godine i početak 2021. dugo će mu ostati u sećanju. Praznike je proveo sa saigračima iz reprezentacije, na pripremama za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2022. Teško da se iko kladio na Srbiju u dvomeču protiv Francuske, koja je aktuelni olimpijski vicešampion iz Rija i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2019. godine u Danskoj i Nemačkoj. „Orlovi“ su napravili veliko iznenađenje odnevši pobedu u Zrenjaninu protiv „petlova“ (27:24), kojima su četiri dana kasnije ,,otkinuli“ bod na gostovanju (26:26). Cepelin krunisan pogotkom Mladena Šotića u Kreteju već danima kruži društvenim mrežama i televizijskim špicama, na veliko oduševljenje ljubitelja rukometa, koji sada jedva čekaju izdanje naše selekcije protiv Grčke (večeras, 17 časova).

,,Selektor Đerona je od prvog dana pokazao veliko poverenje u sve nas i nije slučajnost što je posle samo dve nedelje dobar rad rezultirao bodovima i odličnom igrom tokom svih 60 minuta protiv jedne rukometne velesile kakva je Francuska. Svi momci su stavili reprezentaciju iznad svega, na prvo mesto, i žele da budu deo nečeg lepog što se trenutno gradi. Lepo je kada se treninzi, uložen trud, video analize i igra nagrade čak i kroz bodovni saldo. Sada moramo nastaviti istim intenzitetom, ne smemo se opustiti protiv Grčke. Primarni cilj je pobeda, da trijumfom zaokružimo ovaj deo kvalifikacija“, istakao je popularni Šotke.

Ambicije najboljeg strelca A grupe i dosadašnjeg toka ARKUS lige za sada su kratkoročne.

,,Voleo bih da Vojvodina sezonu završi sa oba trofeja u rukama (Kup i liga) i možda učešćem u potencijalnim kvalifikacijama za Ligu šampiona. U 2021. godinu ušao sam sa željom da sav trud i rad rezultiraju igračkim i timskim uspesima“, naglasio je Šotić za kraj.