Vesti

Marko Pavlović, novi trener Obilića: Cilj je opstanak u ARKUS ligi

Promenili su trenera, ali neće menjati muzičku plej-listu, koja se ,,vrti“ na zagrevanju pred svaku utakmicu na Banjici. Rukometaše Obilića tokom narednih šest meseci predvodiće Marko Pavlović, kom će to biti prvi trenerski angažman. Nekadašnji internacionalac, domaćoj javnosti naročito poznat po igrama u dresu Partizana, naslediće Daniela Petkovića kome je prethodno bio pomoćnik.

,,Daniel me je zapravo i uputio u trenerski posao. Kada je on otišao iz kluba, bilo je tu par kandidata za mesto trenera. Porazgovarali su sa mnom, imamo neku sličnu filozofiju, tako da smo se našli, bar za ovih šest meseci“, istakao je Pavlović, koji je upravo u klubu koji će voditi sa klupe počeo da se bavi rukometom.

Obilić se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli B grupe ARKUS lige sa šest bodova. Skor od tri pobede i osam poraza stavlja beogradski tim u veoma nezavidnu situaciju, gde im predstoji borba za opstanak.

,,Kao i svi klubovi, i mi smo imali probleme zbog pandemije korona virusa. U pojedinim utakmicama igrali smo nekompletni i to nas je koštalo bodova. Međutim, sve to je zadesilo i druge ekipe, koje su se možda snašle bolje od nas. U nastavku nas očekuje borba za opstanak. Iskreno se nadam da ćemo mi naš cilj ostvariti, a to je pre svega da ostanemo članovi ARKUS lige“.

Po završetku pauze, Obilić će najpre gostovati Crvenoj zvezdi, zatim će na Banjici dočekati Metaloplastiku, a u poslednjem kolu predstoji im put u Niš i megdan sa Železničarom.

,,Za sada super radimo, momci treniraju, odziv je dobar i nadam se da će se tako i nastaviti. Doveo sam kondicionog trenera Miloša Mitrovića, sa kojim sam kao igrač u Partizanu imao jako lepo iskustvo. On mi je inače dobar prijatelj i zamolio sam ga za pomoć, pošto je ovo moj prvi samostalni posao. Da probamo neke stvari da dignemo na viši nivo i da sve to bude malo profesionalnije“, rekao je Pavlović.

Novi trener Obilića  jednu stvar sigurno neće menjati, a to je muzička plej-lista za zagrevanje. Oni koji prate ovaj beogradski tim, znaju da se rukometaši Obilića na Banjici tradicionalno zagrevaju uz domaće hitove i da retko ko na tribinama ostaje ravnodušan na brzi ritam pesama naših najpoznatijih izvođača.

,,Daniel i ja imamo potpuno isti ukus za muziku, obojica volimo taj kafanski repertoar, tako da plej-lista ostaje ista, bar što se mene tiče“, uz osmeh je poručio Pavlović, koji će kao trener debitovati u beogradskom derbiju protiv Crvene zvezde.

TABELA B GRUPE: Metaloplastika 15, Železničar 15, Rudar 14, Novi Pazar 12, Crvena zvezda 11, Radnički 10, Obilić 6, Šamot 5.