Vesti

Sudbinu u svoje ruke

Klubovi muške Super lige udruženi u asocijaciju ARKUS, zvanično formiranu početkom juna, imaju mnogo planova u predstojećem periodu, a primarni cilj je unapređenje ovog sporta.

O, tome su u Klubu sportista na stadionu Partizana govorili predsednik Skupštine Saša Blagojević (predstavnik Partizana) i nedavno izabrani direktor Lige Milorad Šolević i menadžer Dušan Živković.

– Imamo velike ambicije. Ovo je samo prvi korak od mnogih koje moramo da napravimo da bismo bili uspešni i prepoznatljivi. U tom cilju, krenuli smo od početka, izabrali ljude koji će nas predstavljati i koji će pokušati da pomognu da ovaj projekat uspe – istakao je Saša Blagojević.

Direktor Milorad Šolević smatra da je ovo veliki iskorak pomoći rukometnom sportu da ide napred:

– Imamo zdravu osnovu. Asocijacija prolazi kroz konstituisanje i vrlo brzo ćemo u punom kapacitetu donositi vrlo važne odluke koje će pomoći da se unapredi rukomet u Srbiji. Ovo je prvi put da klubovi uzimaju sudbinu u svoje ruke. Imamo priliku da na zdravim osnovama nadograđujemo strukturu koja treba da traje. U toku su i pregovori sa sponzorima i predstavnicima medijskih kuća koji bi dodatno mogli da pomognu podizanje rukometa na viši nivo.

Iako još nema zvaničnog datuma početka takmičenja, elitno muško društvo imaće i ove sezone 14 klubova i igraće se po principu prethodnih u kojima su se predstavnici u SEHA ligi, trenutno Vojvodina i Metaloplastika, priključivali tek u doigravanju, dok će preostalih 12 odigrati osnovni ligaški deo i odatle prva četiri idu u plej-of.

– Naredna sezona biće u istom formatu kao i prethodna, ali kada je reč o budućnosti, u planu svakako imamo da se od sezone 2020/21. uvede pravilo da je svaki klub dužan da igra u domaćem takmičenju bez obzira na učešće u nekom drugom evropskom. Na taj način želimo da zaštitimo integritet domaće lige koja će biti prioritet – istakao je Saša Blagojević.