Vesti

Vojvodina i Železničar pobednici grupa na kraju prvog dela

Rukometaši Vojvodine i Železničara pobednici su grupa na kraju prvog dela ARKUS lige. Novosađani u plej-of ulaze kao prvoplasirana ekipa A grupe, dok Nišlije sa čela B grupe kreću u pohod na titulu.

Voša je kao osmostruki šampion države, posle 14 odigranih kola, apsolutno opravdala ulogu glavnog favorita za prvo mesto u grupi. Izabranici Borisa Rojevića prvi deo takmičenja završili su bez poraza, uz impresivnu gol-razliku (+147). Pančevački Dinamo jedini je uspeo da "otkine" bod Novosađanima, i to u ,,Slanoj bari", i tako ipak ostavio aktuelnog šampiona bez maksimalnog učinka. Vojvodina takmičenje u plej-ofu započinje na svom terenu upravo protiv Dinama i sigurno je da želi da nastavi niz ubedljivih trijumfa.

Sa druge strane, iz B grupe kao pobednik izlazi Železničar. Iza Nišlija je turbulentan period, koji žele što pre da zaborave, i okrenu se plej-ofu. Zbog pandemije korona virusa susreli su se sa brojnim poteškoćama u radu i trenažnom procesu, ali su prvi deo ARKUS lige ipak okončali veoma uspešno - na čelu tabele (deset pobeda, jedan remi i tri poraza). Ekipa Đorđa Teodorovića na startu plej-ofa susrešće se sa Dubočicom, koja je bila četvrta na tabeli A grupe. Mnogi su najavili da će borba za titulu ove sezone biti najneizvesnija u poslednjih nekoliko godina. Ako se setimo prvog juna 2018. godine, kada je Železničaru u poslednjem kolu plej-ofa šampionski pehar izmakao ,,za dlaku", sigurno je da od tada Nišlije žele korak dalje - do titule.