Vesti

Đukić ostaje predsednik

Zavarničilo je u ARSKUS ligi, od petka i izbora pomoćnika direktora za sudijska pitanja, Martona Fabijana. Toliko da je u subotu je predsednik Upravnog odbora Asocijacije klubova muške Super lige, Milan Đukić, podneo ostavku. Sve to jedva mesec dana od zvaničnog konstituisanja Zajednice.

U svetlu tih događaja, jednoglasno izabrani direktor Lige, Milorad Šolević je sazvao hitan sastanak u Beogradu:

- Iako bez statutarnih ovlašćenja, želeo sam da se okupimo, ponovo ujedinimo, rešimo problem kako bismo nastavili ono zbog čega smo se i okupili da unapredimo naš sport – obrazložio je juče Šolević.

Budući da je sezona odmora, nije svih 14 klubova prisustvovalo sastanku, izostali su Metaloplastika, Novi Pazar...

- Ne bih sad prebrojavao, sa onima koji nisu bili smo se takođe konsultovali. Najbitnije je sledeće - predstavnici klubova su se izjasnili da ne prihvataju Đukićevu ostavku, da mu ukazuju poverenje kao i legitimno izabranim organima ARKUS lige uz obavezu svih da poštuju Statut Asocijacije – zaključio je Šolević.

Milan Đukić nije prisustvovao jučerašnjem sastanku u Beogradu zbog poslovnih obaveza:

- Zahvalan sam klubovima koji su shvatili ozbiljnost situacije, u kojoj smo se našli. Ne shvatam ovo kao podršku meni, već da je iza nas vikend u kome smo svi malo bolje promislili da li su baš bila iskrena i obećanja i nadanja olako deljena i i postavljana – kazao je Đukić dodajući -  Polazim i od sebe. Nisam mislio da ćemo se saplesti na prvom ozbiljnijem usponu, ali pali smo. Ako iz ovoga svi izvučemo neku pouku, odlično.

Zavarničilo je poprilično, a tek ste na početku rada?

- Kao predsednik Upravnog odbora zahtevaću od svih zvaničnih lica beskompromisan profesionalizam jer su na funkcijama koje plaćaju klubovi. Svaki pokušaj dodvoravanja bilo kome, bilo kom klubu, nećemo tolerisati. Isto važi i za pokušaj bilo kog kluba da utiče na nezavisan rad organa lige i biće javno diskutovan. Verujem da smo izašli sa više realnosti iz svega. Svi nosioci funkcija imaće u ugovoru raskidnu klauzulu s uslovom izglasavanja poverenja na Skupštini asocijacije. Nema li podrške - hvala lepo. Biraćemo u julu 2020. bolji način za nezavisnost i regularnost, pa ako treba da to bude žreb, neka bude, ali u legalnoj i legitimno postavljenoj situaciji - poručio je Đukić.