Vesti

Vojvodina i Metaloplastika u finalu Kupa

Poznati su finalisti Kupa ,,Prof. dr Branislav Pokrajac" za sezonu 2020/21. Posle odigranih polufinalnih utakmica, koje su na programu bile danas, za trofej će se boriti Vojvodina i Metaloplastika. Novosađani su slavili protiv Radničkog iz Kragujevca 30:18 (13:8), dok su Šapčani bili bolji od Železničara 1949 32:29 (17:13). Finalni meč igra se sutra od 18 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Izabranici Borisa Rojevića opravdali su ulogu velikog favorita u prvom polufinalnom duelu, ne dozvolivši Radničkom ni u jednom momentu da im pripreti i ,,prepreči" put ka odbrani trofeja. Za igrača utakmice izabran je Milan Vukovljak, koji se četiri puta upisao u listu strelaca.

Rukometaši Metaloplastike revanširali su se Železničaru 1949 za ligaški poraz, koji su nedavno pretrpeli u Nišu. ,,Plastičari" su krajem prvog poluvremena stekli ključnu prednost i taj deficit Nišlije u nastavku nisu uspele da nadoknade. MVP priznanje pripalo je Vojislavu Brajoviću, koji je imao odlično šutersko veče (devet pogodaka).