Vesti

Šta nas čeka u nastavku borbe za titulu prvaka Srbije

Posle osvajanja Kupa ,,Prof. dr Branislav Pokrajac“, rukometaši Vojvodine važe za prvog favorita za osvajanje titule prvaka Srbije, koja bi za Novosađane bila osma u nizu. Tim Borisa Rojevića lider je na tabeli plej-ofa sa 14 bodova, ali se Metaloplastika (deset bodova), Partizan (devet bodova) i Železničar 1949 (devet bodova) i dalje pitaju i neće se sigurno ,,skloniti sa puta“ aktuelnom šampionu.

Novih sedam kola je pred nama, tokom kojih će najbolji timovi srpskog rukometa još jednom odmeriti snage. Osmo kolo, koje je na programu u subotu, 17. aprila, otvoriće duel Dubočice 54 i Železničara 1949 u Leskovcu (18:00).

Evo i rasporeda ostalih utakmica:

19:00 Dinamo – Vojvodina
19:00 Metaloplastika – Radnički
19:00 Rudar – Partizan

Uzbudljiva borba vodiće se u nastavku za prva dva mesta na tabeli, između već pomenutog četverca. Biće posebno zanimljivo pratiti međusobne susrete Šapčana, beogradskih crno-belih i Nišlija. Izabranici Nenada Maksića će biti u blagoj prednosti jer oba tima dočekuju na Banjici, dok Vojvodini gostuju u ,,Slanoj bari“.

Najteže će biti ekipi Đorđa Teodorovića, koja će protiv najvećih konkurenata za titulu i drugo mesto sva tri puta putovati na gostovanja.
Tim Veselina Vukovića, koji želi da zadrži status Sehaligaša, pored već navedenih susreta, gostuje Vojvodini u poslednjem kolu. 
Međutim, ni Dubočica 54, Dinamo, Radnički i Rudar neće se tek tako ,,skloniti sa puta“ favoritima. Svaki meč u nastavku plej-ofa biće pod budnim okom rukometne javnosti, dok se na terenima širom Srbije bude vodila borba za svaki bod.

Što se tiče plej-auta, četiri kola nas dele od saznanja ko će se od naredne sezone naći u nižem rangu. Trenutno su u najnepovoljnijoj situaciji Crvenka i Kikinda Grindex (po osam bodova), ali samo bod više imaju Obilić i Proleter, dok Spartak ima deset, a Šamot 11.  Lider na tabeli plej-auta je Crvena zvezda sa 13 bodova, a prati je Novi Pazar sa 12.

Evo i rasporeda 11. kola, koje je zakazano za predstojeći vikend: 
17.04.
18:00 Crvenka – Novi Pazar
18:00 Kikinda Grindex – Crvena zvezda 
18:30 Obilić – Spartak 
19:00 Šamot 65 – Proleter