Vesti

Nenad Nedeljković - "Rukometni Kecman"

Nenada Nedeljkovića sa razlogom su mnogi prozvali ,,rukometni Dušan Kecman". Srednji bek Rudara postigao je ključni pogodak za trijumf svog tima u devetom kolu plej-ofa ARKUS lige, pogodivši sa centra gol Dubočice 54 u poslednjoj sekundi - 27:26 (16:9).

Kada je Janja Vojvodić pet sekundi pre kraja zatresao mrežu domaćina za izjednačenje, činilo se da nema vremena za novu promenu rezultata. Međutim, za Nenada Nedeljković nemoguća misija ne postoji. Golman Miloš Vuković ekspresno je, na centru, uposlio svog beka, koji je uz zvuk sirene bio precizan za pobedu i veliko slavlje Kostolčana.

,,Odigrali smo utakmicu sa dva totalno različita poluvremena. Tokom prvih 30 minuta smo igrali odlično, a onda u nastavku doveli pobedu u pitanje. Nažalost, povrede nekih igrača i njihovo odsustvo uticali su na samu rotaciju i doveli do pada u igri, ali smo na kraju imali sreće. Posle sjajnog pogotka Vojvodića, snalažljivost našeg golmana dovela me je u situaciju da i ja nađem put do gola protivnika i donesem svojoj ekipi dva boda", priseća se Nenad.

Rudar je u dosadašnjem toku plej-ofa zabeležio dve pobede i sedam poraza, a Nedeljković je trenutno vodeći strelac doigravanja sa 71 golom na svom kontu. Iako bodovi, na prvi pogled, ne govore tako, tim iz Kostolca bio je posebno nezgodan protivnik svim rivalima na svom terenu.

,,Moramo biti prezadovoljni ostvarenim rezultatima u prvom delu sezone, sve do decembra i cele situacije sa korona virusom, a naročito do utakmice u Nišu, kada su nam se četiri igrača povredila. Uspeli smo da ostvarimo zacrtani cilj i da se domognemo plej-ofa. Sada težimo ka tome da osvojimo što više bodova i priželjkujemo da nam se povređeni igrači oporave u potpunosti. Motivacija i želja za pobedama nam svakako ne manjkaju. Dva trijumfa iz poslednje tri utakmice podigla su moral u ekipi i otklonila svaki crv sumnje da nam možda nije mesto u plej-ofu".

Srednji bek Rudara tri puta je u tekućoj sezoni proglašavan za igrača utakmice, a kako kaže, raduje ga što je nastavio sa odličnim partijama koje je pružao u prethodnoj, pre uvođenja vanrednog stanja zbog globalne pandemije. Pored obaveza u klubu i redovnih odlazaka na treninge, Nenad je zaposlen kao smenski rudarski inženjer u kostolačkom rudniku, a njegov posao podrazumeva visok stepen odgovornosti. Ipak, to ga ne sputava u želji da se profesionalno bavi rukometom i bude jedan od najboljih bekova na domaćoj sceni.

,,Najteža je, naravno, noćna smena, kada imate dva treninga i teretanu, a celu noć morate ostati budni. Uspeo sam nekako sve obaveze da uklopim, a na tome sam zahvalan ljudima iz kluba, koji imaju razumevanja za moj posao i propuštene treninge", ističe Nenad.

Uskršnje praznike, uprkos tome što su za njega bili radni, proveo je u krugu porodice i prijatelja.

,,Uspeo sam, i pored odlaska na posao, da iskoristim ovaj vikend pauze u prvenstvu da vreme posvetim meni dragim ljudima. Svim pratiocima, igračima, trenerima i sportskim radnicima ARKUS lige i RSS želim srećan Uskrs. Svima želim puno zdravlja i da ovo vreme provedu sa voljenim ljudima", poručio je vodeći strelac doigravanja za prvaka Srbije. 

Klikom na link u nastavku možete pogledati gol za pobedu Rudara. Cela akcija nalazi se na 2:02:25.

RK Rudar - RK Dubočica 54 - gol Nenada Nedeljkovića