Vesti

Partizan i Metaloplastika uspešni kao domaćini, Vojvodina bez muke sa Radničkim

POSLE odigranih mečeva 11. kola plej-ofa, poredak četiri prvoplasirana tima ostaje nepromenjen. Vojvodina je neprikosnovena po rezultatima ove sezone i ne zna za poraz, dok Partizan i Metaloplastika nastavljaju bitku za drugo mesto na tabeli.

Crno-beli su protiv Železničara 1949 na Banjici slavili rezultatom 30:23 (15:12) i zadržali drugu poziciju, uz bod više od ,,plastičara“, koji su na svom terenu bili ubedljivi protiv Dubočice 54 -  37:25 (21:13).

Andrej Trnavac, golman Partizana još jednom je imao svoje veče, pa je sa 15 odbrana nagrađen priznanjem za najkorisnijeg igrača utakmice. U crno-belom taboru najefikasniji su bili Marko Lasica i Stefan Petrić sa po pet pogodaka, dok se kod Nišlija istakao Đorđe Spasić, sa istim brojem golova.

U  Šapcu je zablistao Vojislav Brajović, koji se čak 11 puta upisao u listu strelaca. Njemu je pripalo MVP priznanje, a sa osam pogodaka pratio ga je saigrač Vukašin Vorkapić. U dresu leskovačkog tima izdvojio se Andrija Atanasković sa sedam postignutih golova.

Do još jedne sigurne pobede došla je Vojvodina, koja je u Kragujevcu nadigrala Radnički – 23:37 (10:18). Branko Tomić, sedmostruki strelac, je prema izboru trenera zaslužio nagradu za najboljeg igrača, a samo gol manje upisao je Luka Đerić, u sastavu domaćina.

Neizvesno do poslednjeg minuta bilo je u Kostolcu, gde je minimalnom razlikom Rudar savladao Dinamo – 30:29 (13:14). Još jednom večeras su do izražaja došle bravure golmana, pa je za MVP proglašen Miloš Vuković (13 odbrana). Raspoložen je bio Petar Panić, koji je osam puta zatresao mrežu protivnika, dok je sa dvocifrenim učinkom meč završio kapiten Pančevaca Miloš Kostadinović  (deset pogodaka).

TABELA: Vojvodina 22, Partizan 17, Metaloplastika 16, Železničar 1949  11, Dinamo 6, Rudar 6, Dubočica 54  6, Radnički 4.