Vesti

Boris Rojević: Momci su pokazali ogroman karakter

Impresivan učinak rukometaša Vojvodine, u sezoni koja ostaje za nama, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Novosađani na domaćoj rukometnoj sceni ne znaju za poraz duže od dve godine, a ovaj impresivan niz bez izgubljenog meča planiraju i da nastave. Ipak, trener Boris Rojević poručuje da put do osvojene osme uzastopne titule šampiona države nije bio nimalo lak. 

,,Kada se pomene Vojvodina, svi misle da je nama lako, ali nije tako. Krvavo i naporno smo radili tokom cele sezone, a rezultat koji smo ostvarili plod je uloženog truda i napora", poručio je strateg novosadskog tima.  

,,Voša" je plej-of završila sa maksimalnim učinkom od 14 trijumfa, uz prosek od 23,2 primljena pogotka po utakmici. 

,,Kada smo okupili ove momke, imali smo neka dva-tri, da tako kažem, zvučna imena. Beljanski, koji je trebalo da bude najveće pojačanje, je ‘otpao’ i doveli smo neka manje zvučna imena. Međutim, ta imena su pokazala ogroman karakter. Kada smo u finalu Kupa, odigranom pred početak ove sezone, pobedili Dinamo sa 12 golova razlike, video sam kakvim momcima raspolažem i bio sam siguran da će ostaviti srce na terenu. Kada je bilo teško, kada nam nije išlo najbolje, ogroman rezultat je davala odbrana, koja je tokom cele sezone držala protivnike na tom broju golova. Učinak kojim smo ispisali još jednu stranicu u istoriji kluba i srpskog rukometa govori sam za sebe i moram biti prezadovoljan”, istakao je Rojević.