Vesti

Radan Rovčanin: Očekujem zanimljivo prvenstvo

Ženski klubovi svoju superligašku premijeru pod okriljem Asocijacije rukometnih klubova Super lige doživeće 11/12. septembra, kada će se odigrati prvo kolo ARKUS lige.

Rukometašice Vojvodine u novu sezonu ući će sa novim trenerom. Klupu novosadskog tima preuzeo je Radan Rovčanin, koji je ujedno i selektor ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prvi utisci iskusnog stratega, kako sam ističe, veoma su pozitivni.

,,Devojke dobro rade i evidentna je maksimalna posvećenost od prvog dana, što svakako raduje, imajući u vidu da svaka promena trenera iziskuje određeni vremenski period neophodan za adaptaciju na novi rad i druge okolnosti. Shodno dobroj reakciji, želim da ekipa raste iz dana u dan i da budemo prepoznatljivi po samom pristupu, kao i načinu igre. Nastojaćemo da dobijemo grupu igračica, koje će biti nosioci planova i ambicija kluba u godinama koje dolaze", istakao je Rovčanin.

U novu sezonu trener Novosađanki ulazi sa visokim očekivanjima.

,,Očekujem pre svega zanimljivo prvenstvo, dobru organizaciju, kao i izvanrednu pokrivenost na polju marketinga, što će svakako doprineti popularnosti i prosperitetu našeg sporta".

Što se igračkog kadra Vojvodine tiče, u odnosu na prošlu sezonu, klub je napustila Ema Lazić, koja je dobila inostrani angažman.

,,Angažovali smo nekoliko igračica, koje će svojim prisustvom doprineti da imamo roster shodno našim ambicijama. Voleo bih da napravimo iskorak i budemo bolje plasirani u odnosu na prošlu sezonu", poručio je Radan Rovčanin.

Vojvodina će na startu ARKUS lige gostivati ekipi Bekamenta BB, dok u drugom kolu putuje na megdan Naisi.

FOTO: Privatna arhiva