Vesti

Jagodina domaćin premijernog izdanja Svesrpskog kupa u konkurenciji rukometašica

Jagodina će predstojećeg vikenda biti domaćin Svesrpskog kupa, turnira koji će se ove godine prvi put odigrati i u konkurenciji rukometašica.

Svesrpski kup u rukometu je takmičenje koje se od 2014. godine održava u organizaciji Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske na kome učestvuju po dve najuspešnije ekipe iz Srbije i Republike Srpske – osvajač šampionata države i nacionalnog kupa. Do sada je održano četiri puta – 2014. godine u Tesliću, 2016. u Novom Sadu, 2017. u Banja Luci i 2019. godine na Palama. Na sva četiri tunira trofeje su osvajali rukometaši Vojvodine.

Premijerno izdanje Svesrpskog kupa za rukometašice na programu je 28. i 29. avgusta 2021. godine u Jagodini. Prvog dana takmičenja, rukometašice banjalučkog Borca sastaće se sa ekipom Mira iz Prijedora u prvom polufinalu od 16:00 časova, dok će u drugoj polufinalnoj utakmici od 18:30 snage odmeriti ŽORК Jagodina, aktuelni šampion Srbije i osvajač nacionalnog kupa i ŽRК Naisa, finalista Кupa Srbije.
Utakmica za treće mesto zakazana je za nedelju, 29. avgust od 14:30 časova, dok se finale igra od 17:00 časova uz direktan prenos na RTS 2.

Sportska hala „Jassa“, Jagodina
28. avgust 2021.
16:00 Borac (Banja Luka) – Mira (Prijedor)
18:30 Jagodina (Jagodina) – Naisa (Niš)

29. avgust 2021.
14:30 meč za 3. mesto
17:00 finale (RTS 2)

Dragan Lozo, direktor ŽORК Jagodina i član UO RSS na konferenciji za medije upriličenoj pred početak takmičenja pozdravio je prisutne u ime ŽORК Jagodina i u ime Rukometnog saveza Srbije i stakao zadovoljstvo zbog organizacije premijernog izdanja Svesrpskog kupa u konkurenciji dama:

- Prvi put se organizuje Svesrpski kup u konkurenciji rukometašica. Organizator je Rukometni savez Srbije, a tehnički organizator Jagodina. Na prvom Svesrpskom kupu za žene učesnici su prvak Republike Srpske i pobednik kupa, a to su ŽRК Borac iz Banja Luke i Mira iz Prijedora, a Srbiju predstavljaju Jagodina i finalista nacionalnog kupa Naisa.

Dragan Markov, trener rukometašica Jagodine istakao je da se njegova ekipa još uvek nalazi u pripremnoj fazi za takmičenja koja ih očekuju u novoj sezoni i da ih dve utakmice koje predstoje na Svesrpskom kupu biti od velikog značaja.

- Prva utakmica je sa ekipom Naise, druga u zavisnosti od rezultata. U ovom momentu se pre svega posvećujemo uigravanju ekipe, da se nove devojke što pre uklope u sistem koji mi godinama unazad forsiramo i da pokušamo da svi zajedno ostvarimo neke zacrtane ciljeve u narednoj sezoni, a oni su uvek najviši. Imamo prilično izmenjenu ekipu u odnosu na prethodne sezone, tako da su nam ove prijateljske utakmice izuzetno bitne, rekao je Markov i dodao:

- Izuzetno mi je drago da se ovaj Svesrpski turnir odigrava u Jagodini prvi put za žene i nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo što je najvažnije, svi zajedno publici prikazati dobar rukomet.

Jelena Gojković, kapiten Jagodine smatra da je pred ekipom izazov i još jedan trofej koji treba osvojiti ove sezone:
- Branimo duplu krunu, daćemo svoj maksimum, kao i na treninzima što dajemo, to ćemo da prenesemo i na utakmice. Radimo vredno i svaka devojka zna zašto je došla ovde, ekipa je izmenjena, dosta igračica je otišlo, dosta je i došlo. Turnir koji se odigrava u Jagodini za vikend biće nam šansa da se što bolje uigramo i vidimo gde se trenutno nalazimo, rekla je Jelena Gojković i osvrnula se na novu sezonu:
- Ide Superkup, branimo Superkup i Кup, kao i titulu. Ako nastavimo da vredno radimo i treniramo, zaista mislim da neće biti problema. Ne kažem da će biti lako jer svaka ekipa ima svoje ciljeve i uvek protiv Jagodine igraju najbolje što mogu, ali mi treba da ostanemo dosledni našoj igri, radu i treninzima i zaista mislim da i ove sezone možemo da osvojimo sve što se može osvojiti.