Vesti

PERUNIČIĆ: Podržavam svaku promenu na bolje!

Rukometna javnost s nestrpljenjem očekuje početak novoformirane ARKUS lige. Pripreme klubova su u toku, a selektor reprezentacije Srbije i trener Crvene zvezde Nenad Peruničić u intervjuu za sajt izneo je svoje mišljenje o novom obliku takmičenja.

1. Ponovo ste na klupi Crvene zvezde. Koliko će na promene, koje ste najavili u klubu, uticati novi format takmičenja?
U potpunosti se slažem da klubovima treba dati glas, a promena je uvek dobrodošla ukoliko se radi o unapređenju bilo kog dela. Što se tiče dešavanja u klubu, biće ozbiljniji rad sa igračima, jer nećemo imati one koji s posla trče na treninge. Kada su u pitanju finansije, mi smo daleko od klubova koji su trenutno u vrhu. 

2. Prema Vašem mišljenju, koje su ključne prednosti ARKUS lige?
Voleo bih da cela sezona prođe u zdravom rivalitetu svih klubova. Klubovi su osnova svakog takmičenja i zbog toga je potrebno da se pitaju za ključne stvari. Nadam se da će u ARKUS ligi fer plej i sportsko nadmetanje biti u fokusu. 

3. Ako se osvrnete na dosadašnji način takmičenja, u kom segmentu očekujete najveće promene?
Najveće promene očekujem kada dođemo do plej-ofa. Ako uzmemo u obzir šta plej-of nosi kod nas, jurenje trofeja kako bi se zadovoljili lični interesi, jer u Evropi ne možemo da se nosimo sa klubovima zbog finansija, veome je važno osigurati fer plej i ravnopravnu borbu bez bilo kakvih pritisaka sa strane. 

4. Koliko će, prema Vašem mišljenju, činjenica da klubovi samostalno vode ligu uticati na kvalitet rukometa u Srbiji?
Sve što donosi porast interesovanje i pomak će svakako doprineti povećanju kvaliteta rukometa na svim nivoima. Podržavam svaku promenu na bolje. 

5. Da li smatrate da će novi format omogućiti igračima da budu vidljiviji i pružiti im veću šansu da se bore za mesto u reprezentaciji?
Igrači su uvek najbitniji i na terenu bi trebalo da budu najvidljiviji, ali postoje utakmice u kojima neke druge stvari dođu do izražaja i to nije dobro. Nadam se da će ova liga upravo to omogućiti, da jedino merilo rezultata bude kvalitet igrača i same igre bez spoljnih uticaja.