Vesti

Žikica Milosavljević: Pretendujemo na plasman u plej-of

Rukometni klub Crvena zvezda ovog leta dobio je novog generalnog sponzora. Radi se o danskom brendu Grundfos, koji je poznat i prepoznatljiv u svetu rukometa, a trener crveno-belih Žikica Milosavljević ističe značaj saradnje za stabilnost i budućnost kluba. 
 
,,Renomirana kompanija Grundfos je sama po sebi brend, pa su se ljudi iz iste odlučili da podrže Crvenu zvezdu, koja je takođe brend. Nadam se da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, ispuniti očekivanja jedni od drugih ove sezone i nastaviti višegodišnju saradnju. Ovo sponzorstvo bi trebalo da nam donese stabilnost, koja je važna za sticanje samopouzdanja i realno višegodišnje planiranje, kao i ostvarenje strateških ciljeva i kontinuitet u radu". 
 
Nova sezona ARKUS lige u muškoj konkurenciji počinje ovog vikenda, a Zvezda će svoj meč prvog kola protiv Metaloplastike ipak pričekati nekoliko dana, zbog obaveza koje Šapčani imaju u EHF Evrokupu. 
 
,,Nalazimo se u A grupi, koja je realno jača, jer više klubova pretenduje da se nađe u plej-ofu. Naš osnovni cilj je da se dobro pozicioniramo u prvom delu takmičenja, što znači da ostvarimo plasman među prve četiri ekipe u grupi. Vidim svoj tim u doigravanju za prvaka države, a tamo je sve otvoreno. Sa druge strane, to je i sigurna zona, daleko od ispadanja, a prošle sezone smo se borili za opstanak. Hajdemo korak po korak". 
 
Crveno-beli su pretrpeli ozbiljne promene u igračkom kadru, ali šef stručnog štaba poručuje da je spreman za nove izazove. 
 
,,Otišlo je 7-8 igrača, a došlo novih 8-9. Potrebno je vreme da se sve to sastavi, uigra, a da pritom ne zaostajemo rezultatski. Biće teško, ali draž je baš u tome. Ja sam uvek bio veliki borac i optimista, inače ne bih prihvatio ovu ulogu u trenutku kada je Zvezda gotovo ispadala iz Superlige. Potrebno je vreme, strpljenje, mnogo rada, ali ostvarivo je", zaključio je Žikica Milosavljević.