Vesti

1. kolo (M): Domaćini uspešni na startu prvenstva

Ljubitelji rukometa jedva su čekali da u novoj sezoni ponovo sa tribina bodre svoje klubove. Posle letnje pauze, sezona 2021/22. počela je danas, odigravanjem prvih pet mečeva prvog kola.

U okviru A grupe danas su odigrane tri utakmice i sve tri završene su ubedljivim pobedama domaćina. Rukometaši Vojvodine, aktuelni šampioni, dočekali su u Novom Sadu ekipu Jugovića, povratnika u društvo superligaša. Već pri vođstvu domaćina 7:0 bilo je jasno da je Vojvodina u odličnoj formi dočekala početak prvenstva. Predvođeni raspoloženim Svetislavom Verkićem među stativama, Novosađani su zabeležili ubedljiv trijumf – 34:16 (18:6), a upravo je iskusni golman proglašen za igrača utakmice (15 odbrana). Darko Milenković, sedmostruki strelac, meč je završio kao najefikasniji igrač na terenu, dok se u gostujućem sastavu izdvojio Zdravko Dragoljević sa četiri pogotka na svom kontu.

Dinamo je u Pančevu bio bolji od Obilića rezultatom 31:25 (16:17). Uprkos zaostatku na poluvremenu, ,,vukovi“ su u drugom delu igre nadoknadili minus  i na kraju čak ubedljivo slavili. Odličnu partiju pružio je Marko Perović, sa 11 pogodaka, a MVP priznanje otišlo je u ruke Radovana Ostojića, koji je sedam puta zatresao mrežu rivala. Stefan Turudić i Ilija Sladić istakli su se među igračima Obilića sa po šest postignutih golova.

Radnički je na svom terenu nadigrao Novi Pazar sa 35:26 (19:12), a Dragan Tubić, najefikasniji na susretu ove večeri (devet pogodaka), proglašen je i najboljim na terenu. Pratili su ga saigrači Veljko Davidović sa osam i Miloš Barudžić sa sedam golova, dok je u gostujućoj ekipi učinak od šest golova zabeležio Danijel Radisavljević.

U B grupi večerašnji domaćini su, takođe, bili nepogrešivi. Dubočica 54 je u Leskovcu došla do dva boda pobedom nad Spartakom 30:22 (14:9), a bek domaćeg tima Nikola Grubić nagrađen je MVP priznanjem kao sedmostruki strelac. Gol manje upisao je Nikola Matović, kao i Nikola Kovačević, koji brani boje kluba iz Subotice.

Trijumfom su prvenstvo započeli i rukometaši Rudara, koji su u Kostolcu slavili protiv Šamota 65 rezultatom 31:29 (15:13). Za najkorisnijeg igrača izabran je Petar Panić, koji je postigao šest pogodaka. Sa istim učinkom meč je završio i Lazar Ristić, dok je gol više upisao Aleksandar Dragutinović kod gostiju.  

RASPORED PREOSTALIH UTAKMICA PRVOG KOLA

19.09.
17:30 Partizan – Mokra Gora
18:30 Železničar 1949 – Proleter       
22.09
20:30 Metaloplastika – Crvena zvezda