Vesti

2. kolo (M): Partizan slavio sa 32 gola razlike, Vojvodina bolja od Metaloplastike

Sedam od osam utakmica drugog kola ARKUS lige za muškarce odigrano je večeras. Derbi kola u A grupi doneo je nova dva boda Vojvodini, koja je u Novom Sadu bila bolja od Metaloplastike – 32:26 (16:12). Na krilima raspoloženog Alekse Kljajića, koji je uz dvocifreni učinak proglašen za igrača utakmice (deset golova), domaći tim je držao rezultat pod kontrolom, ne dozvoljavajući rivalu da se približi. U sastavu šabačkog kluba sa pet pogodaka izdvojio se Vuk Milenković.

Rukometaši Dinama bili su uspešni u ,,Šumicama“ na gostovanju Crvenoj zvezdi Grundfos – 27:33 (12:17). Beogradski crveno-beli su tokom prvih 15 minuta držali rezultatski priključak, ali su se ,,vukovi“ u nastavku ,,odlepili“ i sebično čuvali prednost sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Najefikasniji na meču, ujedno nagrađen MVP priznanjem, bio je igrač Dinama Marko Perović (deset pogodaka), dok se sa šest golova u dresu Zvezde istakao Luka Kikanović.

U Kaću su bodove podelili Jugović i Novi Pazar, koji su odigrali nerešeno – 24:24 (12:10). Oba tima su tako došla do prvog boda u novoj sezoni, a za igrača utakmice izabran je Savo Slavuljica, rukometaš Novog Pazara (osam pogodaka). Identičan učinak imao je Nemanja Momčilović u dresu Jugovića.

Uz zapaženu rolu Ilije Sladića (12 golova), Obilić je na Banjici nadigrao Radnički rezultatom 24:20, posle nerešenog rezultata na poluvremenu – 14:14. Sladić je za odličnu partiju dobio epitet MVP, a u dresu kragujevačkog tima sa po pet pogodaka izdvojili su se Veljko Davidović i Miloš Barudžić.

U sklopu B grupe Partizan je na Banjici deklasirao mladu ekipu Železničara 1949 i slavio sa čak 32 gola razlike – 45:13 (21:7). Beogradski crno-beli nisu imali milosti, a za svoj učinak među stativama nagrađen je golman domaćeg sastava Andrej Čolović, koji je proglašen za igrača utakmice. Najefikasniji u dresu Partizana bio je Uroš Kojadinović, sedmostruki strelac, a kod Nišlija se sa pet pogodaka istakao Vladimir Ristić.

Iz Zrenjanina se sa dva boda vraćaju rukometaši Dubočice 54, koji su bili bolji od Proletera - 23:29 (10:12). Golman gostujućeg tima Miroslav Kocić je za svoje odbrane nagrađen MVP priznanjem, dok je najuspešniji po broju datih golova bio Lazar Anđelković ( devet puta precizan). Kod domaćina su se sa po četiri pogotka izdvojili Miloš Pavlović i Miroslav Jovanovski.

Uspešni su na gostovanju bili i igrači Rudara, koji su u Subotici nadigrali Spartak – 23:35 (11:15). Nagrada namenjena igraču utakmice otišla je u ruke Boška Stanisavljevića, koji je šest puta zatresao mrežu domaćina, a sa deset pogodaka, kod Kostolčana, je meč završio Nenad Nedeljković. Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Aleksa Skuban, šestostruki strelac.

Meč drugog kola ARKUS lige Mokra Gora – Šamot 65 odložen je za šesti oktobar, sa početkom u 17 časova.