Vesti

7. kolo (Ž): Bekament preuzeo prvo mesto na tabeli, Vrbas i Naisa uspešni u gostima, novo slavlje Vojvodine

U okviru sedmog kola ARKUS lige za žene večeras su odigrane četiri utakmice, dok će preostale dve biti odigrane naknadno, zbog obaveza koje Jagodina i Radnički imaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rukometašice Vojvodine zabeležile su drugi trijumf u sezoni, pošto su u Novom Sadu nadigrale Mladost iz Nove Pazove sa 36:32 (19:14). Impresivan učinak ostvarila je Tamara Žarković, koja se 15 puta upisala u listu strelaca. U gostujućem timu istakla se kapiten Leposava Glušica sa šest.

Posle nerešenog rezultata na poluvremenu (14:14), Bekament bb je pružio znatno bolju partiju u drugom delu igre i sa 35:23 na svom terenu savladao Bor – RTB. MVP priznanje pripalo je Bojani Agatunović, koja je postigla pet pogodaka, a najefikasnija u domaćem sastavu bila je Sara Garović sa osam. Kod gošći Marina Lalić je zabeležila pet golova.

Igračice Vrbasa bile su uspešne na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu – 29:35 (13:18). Za igračicu utakmice proglašena je Natalia Nascimento Fraga, sedmostruki strelac, dok je gol više postigla Paula Holc Makedo. U poraženom timu sa šest pogodaka izdvojila se kapiten Jovana Ristić.

Novi trijumf upisale su i rukometašice Naise, koje su u hali ,,Šumice“ bile bolje od Beograda – 25:29 (11:13). Jovana Veljković je sa pet golova nagrađena MVP priznanjem, dok je njena saigračica Sanja Stamenković osam puta zatresla mrežu rivala. U domaćem sastavu najefikasnija je bila kapiten Milica Pap sa sedam pogodaka.

TABELA: Bekament BB 10, Jagodina 9, Naisa 8, Železničar 8, Mladost NP 8, Medicinar 8, Vrbas 8, Radnički 5, Bor-RTB 4, Vojvodina 4, Beograd 2, Crvena zvezda 0.