Vesti

9. kolo (Ž): Jagodina trijumfom sačuvala vrh tabele, pobede Bekamenta i Vojvodine

U okviru devetog kola ARKUS lige za rukometašice u subotu su odigrana tri meča i sva tri završena su pobedom domaćina. 

Vojvodina je na ,,Slanoj bari" slavila protiv Vrbasa sa 34:33 (18:18), za treći trijumf u sezoni. MVP priznanje pripalo je Ani Lazić, koja je tri puta zatresla mrežu gostujućeg tima, dok je Tamara Žarković bila najefikasnija sa osam pogodaka. Jedan manje postigla je Jelena Zečević. U dresu Vrbasa istakla se Danijela Ilić, šestostruki strelac.

Borbu za vrh tabele nastavljaju Bekament BB i Jagodina, između kojih je samo bod razlike. 

U SRC ,,Šumadija", Bekament je bio bolji od ekipe Beograda rezultatom 32:27 (16:14), uz novu sjajnu partiju golmana Marije Simić, koja je svoju mrežu sačuvala 17 puta. Njoj je pripalo MVP priznanje, dok je najefikasnija u domaćem sastavu bila Katarina Mančić sa šest golova. Isti broj pogodaka postigla je Milica Pap, kapiten gostujućeg tima. 

Jagodina je u hali ,,Jasa" savladala Mladost iz Nove Pazove sa 32:24 (17:9) i zadržala lidersku poziciju. Za igračicu utakmice proglašena je Dragana Petkovska, čuvar mreže aktuelnog prvaka države, dok se po broju golova izdvojila Katarina Radović, petostruki strelac. U ekipi Mladosti osam pogodaka postigla je Andrea Boner.