Vesti

9. kolo (Ž): Radnički i Železničar uspešni kod kuće, Naisa slavila u Beogradu

U okviru devetog kola ARKUS lige za rukometašice, u nedelju su odigrane još tri utakmice.

Igračice Radničkog su u hali ,,Jezero“ bile bolje od ekipe Bora RTB i ubedljivo su trijumfovale sa 38:27 (17:9). U domaćem sastavu šuterski raspoložene bile su Ajlin Bjelak, Jelena Knežević i Helena Inđić, koje su postigle po sedam pogodaka, a MVP priznanje pripalo je Inđićevoj. U gostujućem sastavu po pet golova zabeležile su Jelena Bogdanović i kapiten Marina Lalić.

Železničar je u Inđiji savladao Medicinar rezultatom 32:30 (18:16), uz odlično izdanje Dunje Tabak, koja je meč završila kao devetostruki strelac i proglašena je za igračicu utakmice. Pogodak više postigla je Ana Tomković u dresu šabačkog kluba.

Rukometašice Naise bile su uspešne na gostovanju Crvenoj zvezdi, pošto su u Beogradu slavile sa 37:30 (20:17). Olivera Nikolić, kapiten niškog kluba, 11 puta se upisala u listu strelaca i, prema izboru dva trenera, zaslužila je da bude proglašena za MVP. Osam golova dodala je Sanja Stamenković, a u domaćem sastavu najefikasnija je bila Iva Andrić sa sedam.

TABELA: Jagodina 17, Bekament 16, Železničar 14, Naisa 10, Medicinar 10, Radnički 9, Mladost NP 8, Vrbas 8, Bor – RTB 6, Vojvodina 6, Beograd 3, Crvena zvezda 1.