Vesti

10. kolo (Ž): Vrbas prekinuo niz poraza, slavili Železničar i Naisa

Tri utakmice desetog kola ARKUS lige za rukometašice odigrane su u subotu uveče.

Rukometašice Železničara vratile su se iz Nove Pazove sa dva osvojena boda, pošto su rutinski savladale ekipu Mladosti NP. Gošće su tokom celog susreta vodile, u drugom poluvremenu imale su i 12 golova prednosti (22:34, 23:35), da bi na kraju zasluženo slavile sa 36:27 (19:14). Za igračicu utakmice proglašena je golman Jovana Vasiljković, koja je svoju mrežu sačuvala 15 puta. Najefikasnija u ekipi Železničara bila je Dunja Tabak sa devet pogodaka, dok se u domaćem sastavu izdvojila Isidora Bogunović sa šest.

Neizvestan duel gledali smo u Nišu, gde je Naisa posle minimalne prednosti na poluvremenu (14:13) na kraju slavila protiv Medicinara rezultatom 30:29. Jeleni Stojanović, devetostrukom strelcu, pripalo je MVP priznanje, dok se u gostujućem timu istakla Ana Tomković sa sedam postignutih golova.

Ubedljiv trijumf zabeležile su rukometašice Vrbasa, koje su pobedom nad Radnički, na svom terenu, prekinule niz poraza – 36:23 (18:11). Bruna Ribeiro Dias, koja je deset puta zatresla mrežu protivnica, proglašena je za igračicu utakmice. Pratila ju je Paula Holc Makedo sa osam pogodaka, koliko je postigla i Teodora Veličković u dresu Radničkog.