Vesti

10. kolo (Ž): Jagodina, Bekament BB i Vojvodina uspešni u gostima

Tri utakmice desetog kola ARKUS lige za rukometašice odigrane su u nedelju i sve tri završene su pobedama gostiju.

U hali ,,Šumice” Vojvodina je savladala ekipu Beograda i tako došla do četvrtog trijumfa u sezoni. Novosađanke su na poluvremenu imale gol prednosti - 15:14, da bi na kraju slavile sa 31:24. Prema izboru trenera dva kluba, za igračicu utakmice proglašena je Nevena Radojčić, čuvar mreže gostiju (13 odbrana). Najefikasnija na meču bila je Nina Milovanović, desni bek Vojvodine, koja je postigla deset pogodaka.

Rukometašice Bekamenta BB sa gostovanja Crvenoj zvezdi vratile su se sa dva boda – 24:36 (12:20). MVP priznanje pripalo je Tamari Kocić, koja je šest puta zatresla mrežu crveno-belih. Dva gola više postigla je Katarina Stepanović, dok je kod domaćina Aleksandra Mitić bila precizna šest puta.

Jagodina je slavila u gostima protiv Bora RTB rezultatom 33:18, posle vođstva 16:12 na poluvremenu. Aktuelni šampion države je tako sačuvao prvo mesto na tabeli, uz bod više od drugoplasiranog Bekamenta BB. Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Katarina Bojičić sa osam pogodaka i ona je proglašena za igračicu utakmice. U ekipi Bora RTB izdvojila se Ana Marković, šestostruki strelac.

TABELA: Jagodina 19, Bekament BB 18, Železničar 16, Naisa 12, Vrbas 10, Medicinar 10, Radnički 9, Mladost NP 8, Vojvodina 8, Bor RTB 6, Beograd 3, Crvena zvezda 1.