Vesti

12. kolo (M): Metaloplastika i Radnički podelili bodove, Dinamo ,,odoleo" publici u Kaću

Četiri utakmice 12. kola ARKUS lige za rukometaše odigrane su večeras.

U okviru A grupe, Dinamo se sa gostovanja u Kaću vratio sa dva boda, posle trijumfa nad Jugovićem rezultatom 29:25. Pančevci su posle egala tokom prvih 30 minuta igre, na poluvreme otišli uz vođstvo 15:13. Meč su prelomili u finišu, kada su u dva navrata imali i plus šest. Za igrača utakmice proglašen je Nikola Perić, čuvar mreže Dinama, dok je najefikasniji u pobedničkom timu bio Marko Perović sa devet pogodaka. Kod domaćina sa po pet golova izdvojili su se Zlatko Rakić, Savo Slavuljica i Luka Rogan.

Podelom ,,plena” završen je duel Metaloplastike i Radničkog, koji su u Šapcu odigrali nerešeno – 26:26. Gosti su na poluvremenu imali tri gola prednosti – 15:12, u 43. minutu vodili su 23:19, ali su ,,plastičari” preokrenuli rezultat u svoju korist (24:23). Posle uzbudljive završnice, dva tima morala su da podele bodove, a za MVP je proglašen Darko Arsić, golman i kapiten domaće ekipe. Najprecizniji u dresu Metaloplastike bio je Vojislav Brajović, petostruki strelac, dok je Miloš Barudžić bio najefikasniji na meču sa deset pogodaka.

U B grupi, Dubočica 54 je bila ubedljiva na gostovanju Mokroj Gori - 23:33 (11:16). Za igrača utakmice, prema izboru dva trenera, proglašen je Dušan Denić, koji se četiri puta upisao u listu strelaca. Dva gola više postigao je Andrija Atanasković, dok se kod domaćina istakao kapiten Nemanja Aleksić, takođe precizan šest puta. 

Uz odličnu partiju Momira Rnića, koji je 13 puta zatresao mrežu gostiju, Proleter je u Kristalnoj dvorani bio bolji od Spartaka sa 34:32 (18:17). Rniću je pripalo MVP priznanje, a dvocifreni golgeterski učinak imao je i Uroš Radosavljević kod Subotičana.