Vesti

Pregled statistike: Viktor Matičić i Momir Rnić najbolji strelci prvog dela, Jugović ima najverniju publiku

Nakon što je odigrano i poslednje, 14. kolo prvog dela ARKUS lige za rukometaše, vreme je za kratak pregled statistike.

Kada su u pitanju pojedinačna priznanja, prvi deo ARKUS lige u A grupi obeležio je Darko Arsić, golman Metaloplastike, koji je četiri puta proglašavan za igrača utakmice. Jedino je iskusnom čuvaru mreže pošlo za rukom da ga treneri čak četiri puta proglase najboljim pojedincem, a za šabački klub je u dosadašnjem toku sezone odigrao 12 mečeva.

Na vrhu liste strelaca nalazi se Viktor Matičić, levo krilo Crvene zvezde Grundfos, koji je postigao 87 pogodaka na 12 odigranih utakmica. Dva gola manje upisao je Marko Perović iz Dinama, dok je treći na listi strelaca Miloš Barudžić iz Radničkog sa 68 pogodaka.

Po broju gledalaca, neprikosnoven je Jugović, koji je u dvorani ,,Hram“ bodrilo ukupno 4.750 gledalaca. Nema sumnje da su Kaćani veliki ljubitelji rukometa i da svom klubu pružaju podršku na najbolji mogući način. Jugović je kod kuće odigrao šest susreta, što znači da je u proseku po utakmici imao oko 790 gledalaca. Na meču protiv Crvene zvezde Grundfos bilo ih je čak 1.200.

Kompletnu statistiku A grupe možete pogledati OVDE.

Sa tri priznanja za igrača utakmice na vrhu MVP liste u B grupi je Miroslav Kocić, golman Dubočice 54. Čuvar mreže leskovačkog kluba jedini je sa tri MVP priznanja, a zanimljivo je da na ovoj listi, u TOP 10, dominiraju upravo golmani.

Najbolji strelac B grupe je Momir Rnić, levi bek Proletera, sa 90 pogodaka na 13 odigranih utakmica. Na drugom mestu je Nenad Nedeljković iz Rudara sa 80 golova, a na trećem Andrija Atanasković, rukometaš Dubočice 54, sa 76 pogodaka.

Svojim navijačima može se ponositi Šamot 65, koji je prvi u B grupi po broju gledalaca na domaćem terenu. ,,Šamotare“ je u sedam utakmica kod kuće bodrilo ukupno 3830 ljubitelja rukometa, u proseku oko 547 gledalaca po meču.

Kompletnu statistiku B grupe možete pogledati OVDE.