Vesti

Loznica domaćin Svesrpskog kupa za rukometaše

Peti po redu Svesrpski kup u konkurenciji rukometaša biće održan 22. i 23. decembra u sportskoj hali ,,Lagator" u Loznici. 

Za trofej će se boriti Sloga iz Doboja, Borac iz Banja Luke, Metaloplastika iz Šapca i Vojvodina iz Novog Sada. 

Svesrpski kup je takmičenje koje se od 2014. godine održava u organizaciji Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske, na kome učestvuju po dve najuspešnije ekipe iz Srbije i Republike Srpske – osvajač šampionata države i nacionalnog kupa. Do sada je održano četiri puta – 2014. godine u Tesliću, 2016. u Novom Sadu, 2017. u Banja Luci i 2019. godine na Palama. Na sva četiri tunira trofeje su osvajali rukometaši Vojvodine.

Prvi takmičarski dan rezervisan je za polufinalne duele u kojima se sastaju Sloga iz Doboja i Borac iz Banja Luke, dok drugi polufinalni par čine Metaloplastika iz Šapca i Vojvodina iz Novog Sada. Drugog dana na programu je meč za treće mesto i finale. Za sve utakmice biće obezbeđen video link za praćenje mečeva uživo, dok će se finalni duel prenositi na RTS 2.

- Drago mi je što nastavljamo tradiciju saradnje sa Rukometnim savezom republike Srpske. Posle  Svesrpskog kupa za rukometašice, organizujemo i Svesrpski kup u konkurenciji rukometaša. Drago mi je što se posle dužeg niza godina takmičenje održava kod nas i drago mi je da je to grad Loznica, grad koji mnogo ulaže ne samo u rukomet, već u sport uopšte. Želimo da još više popularizujemo rukomet u toj sredini i verujem da će biti spektakl i pravi praznik rukometa tokom dva dana takmičenja u „Lagatoru“ - izjavila je Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije.

5. SVESRPSКI КUP

Sportska hala "Lagator", Loznica

22. decembar 2021.

16:45 Sloga - Borac     https://youtu.be/xtln2RwUfIo

19:00 Metaloplastika - Vojvodina     https://youtu.be/Mz52p-A3rDU

23. decembar 2021.

15:30 Meč za 3. mesto

18:00 Finale