Vesti

Počinje EP za rukometaše; Šotić: Želimo pobedom da otvorimo šampionat

Rukometna reprezentacija Srbije u četvrtak započinje takmičenje na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. ,,Orlovi" će u okviru C grupe snage odmeriti sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. 

Usled velikih problema sa korona virusom, gotovo do samog polaska za Segedin nije se znalo kako će izgledati konačan spisak putnika naše selekcije. Međutim, porast broja zaraženih virusom COVID-19 napravio je problem svim reprezentacijama, pa je i dalje upitno u kakvim će sastavima nastupiti 24 učesnika Evropskog prvenstva. 

Mladen Šotić, levo krilo novosadske Vojvodine, jedini je igrač iz ARKUS lige koji se našao među 17 putnika u autobusu za Segedin. 

,,Lep utisak po dolasku stvorila je sama veličina takmičenja, kao i njegov kvalitet, ali postoji niz čudnih stvari kada su u pitanju epidemiološke mere i testiranja. Ne želim u to detaljno da zalazim, jer je na nama da ostanemo jaki i da pružimo maksimum za svoju reprezentaciju", poručio je Šotić. 

Prvi protivnik naše selekcije je Ukrajina, a meč se igra u četvrtak od 18 časova, sa prenosom na RTS 1. 

,,Kada pogledamo ostala imena, grupa nam je dosta teška. Sa Francuzima smo se sastali i u kvalifikacijama, ali smo ih nažalost ponovo izvukli. Jako je važno da trijumfujemo na startu protiv Ukrajine. Time bismo podigli sebi samopouzdanje i raspoloženje, posle ovih sedam dana, tokom kojih smo dobijali loše vesti o inficiranju članova našeg tima korona virusom. U našoj grupi Ukrajinu svi gledaju kao najlakšeg rivala, ali moramo biti na najvećem fokusu. Nadamo se da će se što više igrača oporaviti i pripremiti za meč sa Hrvatima, koji će već dati jasniju sliku o šansama za drugi krug. Francuzi su, kao i uvek, jedan od glavnih favorita, a sigurno imaju želju da nam se revanširaju za kvalifikacije. Sa druge strane, sastav Hrvata je još uvek upitan, ali ih moramo poštovati bez obzira na to kakvu će postavu izvesti na teren. Svakako, fokus nam je trenutno na Ukrajini, jer želimo pobedom da otvorimo šampionat", istakao je Šotić. 

RASPORED SRBIJE NA EP

13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – Ukrajina

15. januar u 20:30 časova: Hrvatska – SRBIJA

17. januar u 20:30 časova: Francuska – SRBIJA