Vesti

Danilo Radović pred meč sa Francuskom: Svi verujemo u pobedu

Muška rukometna reprezentacija Srbije večeras (20:30, RTS 1) igra odlučujući meč za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Protivnik naše selekcije biće Francuska, a ,,orlovi" ne samo da moraju da pobede olimpijskog šampiona, već to moraju da učine sa bar dva gola razlike.

Među izabranicima Tonija Đerone u Mađarskoj se nalazi i Danilo Radović, bek pančevačkog Dinama. Pored Mladena Šotića, momak rođen 2000. godine jedini je iz domaćeg prvenstva koji je u Segedinu obukao dres reprezentacije. Utakmicu sa Ukrajinom je morao da preskoči, ali se našao u sastavu za meč sa Hrvatskom.

,,Situacija sa korona virusom nas je sve poremetila, ali mislim da smo mi najviše pogođeni u odnosu na ostale selekcije. U proteklih deset dana sastav se dosta izmenio, ali na nama je da se prilagodimo okolnostima i potrudimo da ostavimo dobar rezultat", rekao je Radović.

Pred reprezentacijom Srbije je najteži meč u dosadašnjem toku šampionata Evrope. ,,Orlovi" veruju u trijumf, a posebnu motivaciju daje im činjenica da su u kvalifikacijama za isto takmičenje iz dvomeča sa Francuzima izašli neporaženi. U Zrenjaninu su slavili rezultatom 27:22, dok je u Kreteju bilo nerešeno - 26:26.

,,Prva utakmica na prvenstvu je uvek najteža i samim tim mislim da smo odlično odreagovali protiv Ukrajine. Usledio je poraz od Hrvatske, koji je sam po sebi težak, ali ako se budemo borili i držali zajedno kao i do sada, možemo iznenaditi sve i postići povoljan rezultat večeras. U ekipi vlada dobra atmosfera i mislim da svi veruju u pobedu", poručio je mladi bek reprezentacije Srbije.