Vesti

Ratko Đurković: Verujem da ćemo zadržati status superligaša

Rukometni klub Crvena zvezda Grundfos nedavno je predstavio novog trenera. Posle niza loših rezultata i ostavke Žikice Milosavljevića, u Ljutice Bogdana su dugo tražili novo rešenje na mestu šefa struke. Dogovor su pre nekoliko dana sklopili sa Ratkom Đurkovićem, bivšim reprezentativnim pivotom. 

,,Počeli smo pripreme za plej-aut i mogu reći da sam zatekao momke koji su spremni za rad i to je jedino što mi je u ovom trenutku bitno. Evidentno je da imamo manjak igrača na bekovskim pozicijama i to moramo rešiti u najskorije vreme. Očekujem da ispunimo prvi i osnovni cilj koji smo zacrtali, a to je opstanak u ARKUS ligi", poručio je Đurković. 

Poslednji angažman Đurković je imao u Kuvajtu, u ekipi Al-Kurain, a kao prvi trener u dosadašnjem toku karijere predvodio je Lovćen sa kojim je osvojio Kup Crne Gore 2011. godine, zatim Pelister, mađarski Komlo, banjalučki Borac sa kojim je postao šampion BiH u sezoni 2016/17, Al-Rajan i tokom dve sezone Orošhazu u elitnom društvu mađarskog šampionata. Oprobao se i u ženskom rukometu kao trener grčke ekipe Ormi iz Patre.