Vesti

Dragan Markov o nastavku sezone u ARKUS ligi: Možemo i moramo da zaigramo bolje

Rukometašice Jagodine jedine su bez poraza u dosadašnjem toku ARKUS lige. U 11 odigranih kola samo su jednom remizirale, zabeleživši čak deset pobeda. Dragan Markov, šef struke aktuelnog šampiona Srbije, u razgovoru za naš sajt istakao je da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svog tima.

,,Ne mogu biti zadovoljan igrom. Po prirodi sam takav da nikada nisam zadovoljan i smatram da uvek može i treba bolje. Isto to očekujem od svojih igračica, jer mislim da smo u prvom delu sezone u mnogim segmentima mogli igrati na višem nivou. Rezultat je tu, izgubili smo samo jedan bod, ali tek smo na polovini prvog dela prvenstva“, rekao je Markov.   

Uz bod manje od Jagodine, na drugoj poziciji na tabeli istakao se Bekament BB, koji je dobre rezultate postigao i u Evrokupu, našavši se među najboljih osam timova. Samim tim, Aranđelovčanke su se nametnule kao glavni konkurent aktuelnim šampionkama.

,,Trudim se da se bavim isključivo onim što je do mene, a to je da moja ekipa igra na maksimalnom nivou. Ne volim da komentarišem druge, smatram da to nije korektno, ali ako gledamo poredak na tabeli najveći konkurent nam je Bekament, koji je stalno sa nama u vrhu i uvek se borimo za trofeje. Dosta promena se izdešavalo u ovom prelaznom periodu i mislim da može biti nekih prijatnih iznenađenja. Tu pre svega mislim na Naisu i Železničar, ali siguran sam da će svi dati sve od sebe da nam pomrse konce na putu do odbrane trofeja. Naš cilj je da, pored Superkupa koji smo već osvojili, odbranimo trofeje u domaćem prvenstvu i Kupu, a da li ćemo u tome uspeti - videćemo“, zaključio je trener Jagodine.

Dragan Markov je bio i deo stručnog štaba ženske rukometne reprezentacije Srbije na nedavnom Svetskom prvenstvu, održanom u Španiji, a naša selekcija takmičenje je završila na 12. mestu. Iskusni strateg podelio je sa nama svoje razmišljanje o tome šta je potrebno promeniti kako bi se veći broj igračica iz domaćeg prvenstva našao u nacionalnom timu, s obzirom na to da su se samo dve rukometašice iz ARKUS lige našle na smotri najboljih ekipa na planeti.

,,Velike promene u igračkom sastavu i dolazak mladih igračica uticali su na to da na Svetsko prvenstvo odemo bez prevelikih očekivanja. Utisak je svakako pozitivan, jer su devojke svojim trudom, kvalitetom, zalaganjem i odnosom prema reprezentaciji pokazale da se u njih možemo uzdati u budućnosti, iako rezultat kao rezultat nije Bog zna šta. Dugi niz godina je slučaj da vrlo mali broj igrača iz domaćeg prvenstva dobije poziv za neko veliko reprezentativno takmičenje. Najveći problem je materijalna situacija u klubovima i činjenica da nam mladi igrači brzo odlaze u inostranstvo. Tu smo nemoćni i teško je te mlade igrače zadržati. Naravno, u našoj ligi uvek ima rukometaša i rukometašica koji zavređuju pažnju, ali je materijalno stanje ipak osnova da svi zajedno doprinesemo poboljšanju kvaliteta superligaškog takmičenja. Pohvalno je to što je Rukometni savez ove godine finansijski pomogao klubovima koji se takmiče u Evrope i videli smo da su Bekament i Naisa napravili dobre rezultate. To je svakako dobar put, ali na tome se mora još dugo raditi, kako bismo domaći rukomet podigli na viši nivo“, poručio je Markov.