Vesti

3. kolo plej-ofa (M): Vojvodina još jednom bolja od Metaloplastike, Partizan po treći put nadigrao Rudar

Treće kolo plej-ofa ARKUS lige za rukometaše otvorili su u hali ,, Strelište“ igrači Dinama i Radničkog. Domaćin je na poluvremenu imao prednost od dva gola – 17:15, ali su Kragujevčani do kraja izborili remi i podelu bodova. Odličnu partiju još jednom je pružio Marko Perović, koji je bio precizan 13 puta iz 15 pokušaja. Njemu je pripalo MVP priznanje, a u dresu Radničkog dvocifreni učinak imao je Miloš Barudžić, desetostruki strelac.

Vojvodina je u Novom Sadu po treći put ove sezone savladala Metaloplastiku, iako se u prvom poluvremenu činilo da Šapčani mogu da pomrse konce domaćinu. Posle 30 minuta igre rezultat je bio 16:16, da bi u nastavku aktuelni šampion države sa tri vezana pogotka slomio otpor gostujuće ekipe i uvećavao prednost sve do konačnih 33:26. Za igrača utakmice proglašen je Darko Milenković, koji se u listu strelaca upisao čak 11 puta iz 12 pokušaja. Najefikasniji u dresu Metaloplastike bio je Aziz Aidi Mohamed sa sedam pogodaka.

Rukometaši Partizana naneli su treći uzastopni poraz ekipi Rudara, iako su Kostolčani na Banjici vodili sa 15:13 na poluvremenu. Beogradski crno-beli su u drugom delu igre ušli u sjajnu seriju, napravili preokret i na kraju slavili rezultatom 31:26. Milomir Radovanović nagrađen je MVP priznanjem, dok je najprecizniji u domaćem timu bio Uroš Kojadinović, sedmostruki strelac. Gol više postigao je Petar Panić, najefikasniji u gostujućem sastavu.

Do prvog trijumfa u plej-ofu došla je Dubočica 54, koja je u Leskovcu bila bolja od Šamota 65. Domaćin je u 22. minutu poveo sa 16:11, ali su Aranđelovčani do kraja prvog poluvremena smanjili razliku - 20:17. Povela je Dubočica sa 25:18 u nastavku, a gosti su do isteka 60. minuta uspeli samo da ublaže poraz - 35:31. Lazaru Anđelkoviću, za učinak od 7 pogodaka, pripala je plaketa za igrača utakmice, a Andrija Atanasković bio je najefikasniji kod domaćina sa osam postignutih golova. Sedam puta je mrežu  protivnika zatresao Simon Mrda, koji se izdvojio u dresu Šamota.