Vesti

14. kolo (Ž): Derbi kola pripao Bekamentu, prvi poraz Jagodine

Aktuelno, 14. kolo ARKUS lige donelo nam je uzbudljiv duel dva najbolje plasirana tima, a konačan ishod meča i značajnu promenu na tabeli. Bekament Bukovička Banja nadigrao je na gostovanju aktuelnog šampiona Jagodinu i preuzeo prvo mesto. Posle minimalne prednosti na poluvremenu – 15:14, Aranđelovčanke su u nastavku povisile razliku na plus tri, ali je domaćin poravnao rezultat. U triler završnici veću borbenost i istrajnost pokazale su gošće, koje su slavile posle 60 minuta igre sa 25:23. Za igračicu utakmice proglašena je Sara Garović, desetostruki strelac Bekamenta. Gol manje postigla je Jelena Gojković, kapiten Jagodine.

Sa plus dva na pauzu na poluvremenu su otišle igračice Medicinara, koje su na svom terenu trijumfovale nad ekipom Beograda rezultatom 32:19. Gošće su pružile solidan otpor u prvom delu, ali je domaćin u nastavku u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost. Susret je završen ubedljivim trijumfom  Medicinara, a MVP priznanje otišlo je u ruke Aleksandre Vasić, koja je četiri puta zatresla mrežu protivnica. Ana Tomković je postigla osam pogodaka, dok su se u ekipi Beograda izdvojile Milica Pap i Tara Marković sa po četiri.

Rutinsku pobedu je u Kragujevcu zabeležio Radnički, koji je bio bolji od Vojvodine rezultatom 25:18, posle vođstva 12:7 na poluvremenu. Domaćin je u drugom delu igre brojao i do plus deset na semaforu, uz raspoloženu Gordanu Petković, koja je odbranila trećinu šuteva koji su bili upućeni na njen gol. Ona je proglašena za igračicu utakmice, dok je najefikasnija u pobedničkom taboru bila Teodora Veličković sa osam golova na svom kontu. Pogodak više postigla je Tamara Žarković u dresu Vojvodine.

Rukometašice Mladosti su u Novoj Pazovi tokom većeg dela prvog poluvremena jurile rezultat protiv gošći iz Vrbasa, a u 30. minutu uspele su da povedu i uz gol prednosti odu na pauzu – 17:16. Na kraju meča rezultat je bio 36:33 u korist domaćina, a zanimljivo je da su obe ekipe pogodile sve dosuđene sedmerce. Po šest puta su iz kaznenog udarca precizne bile Jelena Bulatović i Maria Paula Holc Makedo. MVP priznanje pripalo je Mariji Kojčić, kapitenu Mladosti i četvorostrukom strelcu. Jelena Bulatović je iz igre dodala još sedam pogodaka i postigla ukupno 13, dok je u poraženom sastavu najpreciznija bila Bruna Ribeiro Dias.

Dvocifrenom razlikom slavile su igračice Železničara koje su u Inđiji bile bolje od Crvene zvezde sa 40:29. Uz fenomenalan učinak Dunje Tabak, koja je bila precizna 15 puta iz 19 pokušaja, domaći tim je na poluvremenu imao solidnih plus pet na semaforu – 20:15. Za igračicu utakmice je proglašena upravo Tabak, a pratila ju je Linea Čočaj sa šest golova na svom kontu. Šest pogodaka zabeležila je i Vanja Đorđević u  dresu Crvene zvezde.

Neizvestan duel gledali smo u Nišu, gde je Naisa u 60. minutu došla do dva boda protiv Bora-RTB. Gošče su na poluvremenu imale minimalnu prednost – 14:13, ali se na kraju ipak radovao domaći tim. U 54. minutu Bor je poveo sa 26:23, ali je Naisa poravnala rezultat. Pobedu je domaćinu iz sedmerca donela Jovana Veljković, koja je kao šestostruki strelac proglašena za najboljeg pojedinca. Gol više postigla je Sanja Stamenković, dok se sa osam pogodaka u dresu Bora – RTB istakla kapiten Tamara Simonović.