Vesti

7. kolo plej-auta (M): Zvezda na plus deset protiv Železničara 1949, Jugović bolji od Mokre Gore, remi Spartaka i Obilića

Posle duže zimske pauze, tokom koje su klubovi koji se bore za opstanak imali vremena da se pojačaju i osmisle taktiku za najvažnije mečeve, počeo je plej-aut ARKUS lige za rukometaše. 

Tri utakmice sedmog kola odigrane su večeras, a slobodan je bio Proleter. 

Posle neizvesnog prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 11:10, Crvena zvezda Grundfos je u nastavku nadigrala ekipu Železničara 1949 sa 29:19. Beogradski crveno-beli, koji su na kraju ubedljivo trijumfovali u hali ,,Šumice", u prvom delu igre nisu uspevali da slome otpor Nišlija. Ipak, u drugom poluvremenu, predvođeni raspoloženim Jankom Gemaljevićem (13 odbrana), značajno su popravili igru i zasluženo slavili na startu plej-auta. Za igrača utakmice proglašen je upravo Gemaljević, dok je najefikasniji u dresu Zvezde bio Mihailo Šljukić sa sedam pogodaka. Gol više postigao je Nemanja Milutinović, najprecizniji u gostujućem timu. 

Priznanje za MVP igrača pripalo je i golmanu Milenku Jeliću, koji je plaketu primio posle trijumfa Jugovića nad Mokrom Gorom. Kaćani su u dvorani ,,Hram" savladali Mokru Goru rezultatom 33:26, posle vođstva 16:10 na poluvremenu. Domaći tim je u jednom trenutku imao i velikih plus 14 (28:14), ali su gosti do kraja uspeli da ublaže poraz. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Momčilović, šestostruki strelac. U dresu Mokre Gore istakao se Vladimir Milić sa sa devet golova, a pratio ga je Nemanja Travar sa osam. 

Nerešenim rezultatom završen je duel Spartaka i Obilića u Subotici - 31:31. Beogradski klub je na pauzu otišao sa tri gola prednosti - 14:17, ali je domaćin u 60. minutu sa dva gola Vučka Mrvovića došao do boda. Za igrača utakmice proglašen je Uroš Radosavljević, koji je 14 puta zatresao mrežu gostiju, dok je najprecizniji u ekipi Obilića bio Nenad Mandić sa devet pogodaka. 

TABELA: Proleter 10, Spartak 8, Crvena zvezda Grundfos 8, Mokra Gora 7, Jugović 6, Obilić 3, Železničar 1949  0.