Vesti

15. kolo (Ž): Kiks Bekamenta, Medicinar jedva do dva boda u Šumicama

Rukometašice Medicinara savladale su u Beogradu ekipu Crvene zvezde rezultatom 33:32, golom Ane Tomković u poslednjem minutu za trijumf i dva boda. Uprkos tome što je klub iz Šapca na poluvremenu imao tri gola prednosti - 17:14, meč je ušao u neizvesnu završnicu iz koje su kao pobednice izašle gošće. Ana Tomković imala je fenomenalan učinak, postigavši 13 pogodaka, i njoj je pripalo MVP priznanje. U dresu Crvene zvezde izdvojila se Isidora Bogunović, desetostruki strelac, a gol manje zabeležila je Andrea Boner. 

Železničar je izbio na drugo mesto na tabeli posle sjajne igre prikazane u Aranđelovcu. Klub iz Inđije je pobedio Bekament BB sa 32:29, posle prednosti 19:14 na poluvremenu. Najzaslužnija za trijumf Železničara bila je golman Jovana Vasiljković, koja je meč završila sa 18 odbrana na svom kontu (18/47).  Ona je proglašena za igračicu utakmice, a najefikasnija je bila Dunja Tabak sa deset pogodaka. Osam golova za veliku pobedu i slavlje gostiju dodala je Jovana Jovanović, a u dresu Bekamenta istakla se Tamara Preković, takođe osmostruki strelac. 

Posle četiri vezana meča bez trijumfa u ARKUS ligi, Vrbas je konačno slavio, savladavši pred svojom publikom Bor-RTB rezultatom 32:24. Domaći tim je posle 30 minuta igre imao minimalnu prednost - 11:10, ali je u nastavku prikazao znatno bolju igru i sa osam golova razlike došao do dva boda. MVP priznanje otišlo je u ruke Džavaher Mouedeb, koja je devet puta zatresla mrežu gostiju. U dresu Bora-RTB istakla se Danijela Ilić sa šest pogodaka. 

TABELA: Bekament BB 26, Železničar 26, Jagodina 25, Naisa 18, Radnički 17, Medicinar 17, Mladost NP 14, Vrbas 13, Vojvodina 12, Bor-RTB 8, Beograd 3, Crvena zvezda 1.