Vesti

6. kolo plej-ofa (M): Vojvodina bolja od Dinama, Partizan se vratio na pobednički kolosek

U okviru šestog kola plej-ofa ARKUS lige za rukometaše ovog vikenda odigrane su četiri utakmice, a prvi su na teren izašli igrači Šamota 65 i Metaloplastike. 

Šapčani su slavili u Aranđelovcu rezultatom 34:30, nakon što su na poluvremenu imali prednost 19:15. Gosti su tokom prvih 30 minuta igre konstantno bili u prednosti, ali je domaćin u nastavku režirao preokret i poveo sa 24:21. Ipak, veću želju za pobedom pokazali su rukometaši Metaloplastike, koji su u finišu utakmice napravili seriju 7:0 i ponovo prešli u vođstvo, sve do konačnih 34:30. Za igrača utakmice proglašen je Brana Mirković, šestostruki strelac i najefikasniji u redovima Šapčana. U ekipi Šamota 65, takođe sa šest golova, istakao se Miloš Milinić. 

Duel velikih rivala pripao je Vojvodini, koja je u Pančevu nadigrala Dinamo sa 28:23, posle minimalne prednosti koju je imala na poluvremenu - 13:12. Tokom čitavog susreta Novosađani su bili u vođstvu, dok je domaćin ''jurio'' rezultat. Jovici Nikoliću, beku aktuelnog prvaka države, za učinak od šest pogodaka pripalo je MVP priznanje, dok je gol više dodao Darko Milenković. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Milan Golubović, koji se takođe sedam puta upisao u listu strelaca.

Na pobednički kolosek vratili su se rukometaši Partizana, koji su pred oko 3.200 gledalaca u Leskovcu savladali Dubočicu 54 rezultatom 31:30. Domaćin je na poluvremenu imao dva gola prednosti - 14:12, ali su beogradski crno-beli preokrenuli rezultat u svoju korist i na kraju slavili minimalnom razlikom. Nikola Zečeviću, četvorostrukom strelcu Partizana, pripalo je priznanje za igrača utakmice. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Kojadinović sa deset golova, a devet je dodao kapiten Nemanja Živković. U dresu Dubočice 54 izdvojio se Andrija Atanasković sa 12 pogodaka. 

Sigurni su na putu do nova dva boda bili igrači Radničkog, koji su na svom terenu pobedili Rudar sa 32:26, posle vođstva 19:12 na poluvremenu. Gosti su u Kragujevac došli u znatno oslabljenom izdanju, sa svega devet igrača u rosteru, a domaćin je to umeo da iskoristi. Golmanu Dejanu Zlatanoviću, koji je svoju mrežu sačuvao osam puta, pripalo je MVP priznanje. Po pet puta su se u listu strelaca u ekipi Radničkog upisali Bogdan Utvić i Veljko Davidović, dok je kod Kostolčana najefikasniji bio kapiten Nenad Nedeljković sa deset golova na svom kontu. 

Za muške klubove sledi dvonedeljna pauza zbog EHF nedelje nacionalnih timova, a evo kako posle šest odigranih kola izgleda stanje na tabeli doigravanja za prvaka države. 

TABELA: Vojvodina 12, Radnički 9, Partizan 8, Dinamo 6, Metaloplastika 5, Dubočica 54  4, Šamot 65  1, Rudar 1.