Vesti

9. kolo plej-auta (M): Zvezda do bodova u Subotici, pobede Proletera i Obilića

U okviru devetog kola plej-auta proteklog vikenda odigrane su tri utakmice, dok je slobodna bila ekipa Mokre Gore. 

Proleter je u Zrenjaninu savladao Jugović rezultatom 37:30, posle vođstva 20:18 na poluvremenu. Počev od 25. minuta, domaći tim je uzeo konce u svoje ruke i sve do kraja čuvao prednost na semaforu. Za igrača utakmice proglašen je Miloš Pavlović, koji je upisao pet golova na svoj konto. Najefikasniji u dresu Proletera bio je Uroš Kolundžić sa 11 pogodaka, dok se u poraženom sastavu izdvojio Zlatko Rakić, osmostruki strelac. 

Uzbudljivo je bilo u Subotici, gde je Crvena zvezda Grundfos nadigrala Spartak sa 30:29, golom Marka Kneževića sa devet metara u poslednjim sekundama meča. Upravo je Kneževiću, koji je postigao osam pogodaka, pripalo MVP priznanje, a gol više zabeležio je Mirko Đurović. U domaćem timu najefikasniji je bio Uroš Radosavljević, koji je bio precizan 11 puta, a on je taj koji je, samo nekoliko sekundi pre pogotka Kneževića iz kaznenog udarca, savladao protivničkog golmana i umalo doneo bod svom timu. 

Ekipa Železničara 1949 ostaće bez bodova na tabeli plej-auta i posle odigranog devetog kola. Bolji od Nišlija u hali ,,Čair" bili su rukometaši Obilića, koji su slavili rezultatom 33:28, posle ubedljive prednosti koju su imali na poluvremenu - 20:11. Za igrača utakmice proglašen je Stefan Šaponjić, četvorostruki strelac "vitezova", dok je najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Boris Jovanović sa šest golova. U dresu Železničara, sa sedam pogodaka na svom kontu, istakao se Nemanja Milutinović. 

TABELA: Proleter 12, Crvena zvezda Grundfos 10, Mokra Gora 9, Spartak 8, Jugović 8, Obilić 7, Železničar 1949  0.