Vesti

16. kolo (Ž): Bekament i Železničar ostaju na vrhu tabele, Jagodina se vratila na pobednički kolosek

U okviru 16. kola ARKUS lige za rukometašice, igračice Železničara su u Inđiji nadigrale ekipu Vojvodine rezultatom 20:17. Gošće iz Novog Sada su na poluvremenu imale minimalnu prednost – 8:7, ali je domaćin ovaj meč sa malim brojem golova u nastavku prelomio u svoju korist. Železničar je u 38. minutu prešao u vođstvo i iskrojio put ka novom trijumfu. Za igračicu utakmice proglašena je golman Jovana Vasiljković, koja je 14 puta sačuvala svoju mrežu. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Dunja Tabak, sedmostruki strelac, a isti broj pogodaka zabeležila je Lana Mijailović u dresu Vojvodine.

Rukometašice Jagodine, posle dva vezana poraza, vratile su se na pobednički kolosek. One su na svom terenu savladale ekipu Radničkog rezultatom 28:21, a već na poluvremenu imale su značajnu prednost – 19:12. Aktuelni prvak države konstantno je bio u vođstvu, a MVP priznanje pripalo je Katarini Radović, koja je bila precizna četiri puta. Aneta Adžić upisala je šest golova na svoj konto, dok je Teodora Veličković, koja je ponovo bila ubojito oružje Kragujevčanki, 12 puta zatresla mrežu Jagodine.

Veliki broj golova viđen je u Novoj Pazovi, gde je Mladost bila bolja od Crvene zvezde rezultatom 45:40. Domaći tim je na poluvremenu imao prednost 23:21, a gošće su se poslednji put rezultatski približile u 33. minutu, kada su prišle na gol zaostatka – 25:24. Marija Kojčić je za učinak od devet golova nagrađena plaketom za igračicu utakmice, a pogodak više u dresu Mladosti postigla je Jelena Bulatović. Sa druge strane, u Zvezdi se istakla Isidora Bogunović, koja se 11 puta upisala u listu strelaca.

Trijumfom u Šapcu nad ekipom Medicinara, Bekament BB zadržao je prvo mesto na tabeli. Aranđelovčanke su slavile rezultatom 29:28, dok su na poluvremenu vodile domaće igračice – 16:15. Bekament je u 52. minutu došao do maksimalne prednosti od pet golova – 27:22, a Medicinar je do kraja uspeo da smanji zaostatak. Katarini Stepanović Vojčić, šestostrukom strelcu, pripalo je MVP priznanje, dok je najefikasnija u gostujućem sastavu bila Tamara Kocić sa sedam pogodaka. Aleksandra Vasić istakla se u dresu Medicinara sa sedam postignutih golova.

Konstantno vođstvo u duelu sa ekipom Beograda Bor-RTB je krunisao trijumfom i osvajanjem važna dva boda. Bor je pred svojim navijačima na poluvremenu vodio sa 19:11, da bi na kraju upisao pobedu rezultatom 32:26. Za igračicu utakmice, prema oceni dva trenera, proglašena je Danijela Ilić, koja je bila precizna sedam puta. Isti broj pogodaka postigla je Nikoleta Lazarević, koja je bila najefikasnija u dresu beogradskog kluba.

Uzbudljivo je bilo u Nišu, gde su Naisa i Vrbas tokom prvog poluvremena bili u egalu. Domaći tim je na pauzu otišao mirnije glave, uz vođstvo 22:18, i u nastavku je imao veću inicijativu. Gošće su u 57. minutu poravnale rezultat na 35:35, ali je Naisa ipak rešila meč u svoju korist, za konačnih 38:36. Jeleni Terzić, osmostrukom strelcu Nišlijki, pripalo je MVP priznanje, dok je najefikasnija bila Jovana Veljković sa deset pogodaka. Maria Paula Holc Makedo, koja se istakla u dresu Vrbasa, takođe je meč završila sa deset golova pored svog imena.