Vesti

18. kolo (Ž): Jagodina trijumfovala u derbiju kola, poznata tri od četiri učesnika plej-ofa

U okviru 18. kola ARKUS lige za rukometašice, proteklog vikenda odigrano je pet utakmica. Vrbas je na svom terenu pretrpeo poraz od Crvene zvezde, koja je posle 60 minuta igre slavila sa 36:34. Posle početnog odmeravanja snaga, gošće su prve stigle do osetne prednosti, a pre odlaska na pauzu, na poluvremenu su vodile rezultatom 20:14. Za igračicu utakmice proglašena je Iva Andrić, šestostruki strelac beogradskog kluba, a po osam pogodaka u crveno-belom dresu postigle su Andrea Boner i Isidora Bogunović. U domaćem sastavu Marina Tomić postigla je devet, a pratila ju je Bruna Ribeiro Dias sa osam golova na svom kontu.

Naisa je u hali ,,Čair“ bila bolja od ekipe Beograda rezultatom 33:27. Nišlijke su opravdale ulogu favorita u ovom duelu i već na poluvremenu imale su solidnih plus četiri na semaforu – 19:15. Najzaslužnija za 11. trijumf Naise u tekućoj sezoni ARKUS lige bila je kapiten Olivera Nikolić, koja je meč završila uz učinak od osam pogodaka i MVP priznanje. Gol manje zabeležila je Milica Mihajlović, dok se u poraženom timu izdvojila Anja Belić, koja je osam puta zatresla mrežu protivnika.

Uzbudljiv meč gledali smo u Novoj Pazovi, gde je Mladost na poluvremenu vodila protiv Vojvodine sa 21:13, ali je na kraju jedva izbegla poraz. Meč je završen nerešenim rezultatom - 31:31, a za igračicu utakmice proglašena je Tamara Žarković, najefikasnija među gošćama iz Novog Sada sa čak 15 pogodaka. U dresu Mladosti istakla se Jelena Bulatović, osmostruki strelac.

Medicinar i Radnički posle 18. odigranih kola imaju identičan skor – devet pobeda, jedan remi i osam poraza. Duel dva tima koja i dalje imaju šansu za plasman u plej-of završen je trijumfom Šapčanki u hali ,,Zorka“ rezultatom 31:28. Domaći tim je na poluvremenu vodio 14:10, i uz odlično izdanje Ane Tomković, koja je postigla 12 golova, na kraju slavio. Za učinak od 13 odbrana, Ninoslavi Cvejić je pripalo MVP priznanje, a dvocifren broj odbrana – 17 imala je i Gordana Petković  u ekipi Radničkog. Po broju pogodaka kod gostiju se izdvojila Jovana Stoiljković, koja je bila precizna devet puta.

U derbiju kola radovale su se igračice Jagodine, koje su u Inđiji nadigrale ekipu Železničara rezultatom 27:26, iako je domaćin na poluvremenu vodio 15:12. Aktuelne državne prvakinje su najpre poravnale rezultat na 21:21 u 48. minutu, da bi u nastavku režirale preokret i odnele dva boda. Za igračicu utakmice proglašena je Sara Gugač, koja se dva puta upisala u listu strelaca, a najefikasnija u pobedničkom timu bila je Aneta Adžić sa osam golova na svom kontu. Isti broj pogodaka postigla je Dunja Tabak u dresu Železničara.

Meč Bor-RTB - Bekament BB pomeren je za deveti april (19:00), zbog polufinala Evrokupa u kom se Aranđelovčanke bore za finale sa aktuelnim osvajačem Malagom. 

Posle 18 odigranih kola ARKUS lige za rukometašice, poznata su tri od četiri učesnika plej-ofa. Jagodina, Bekament Bukovička Banja i Železničar već su matematički obezbedili mesto među četiri najbolje ekipe.