Vesti

Metaloplastika zakazala finale Kupa sa Vojvodinom

Rukometaši Metaloplastike boriće se za trofej Kupa prof. dr Branislav Pokrajac. Šapčani su u polufinalu savladali domaćina završnog turnira, leskovačku Dubočicu 54, i zakazali finale sa novosadskom Vojvodinom, aktuelnim osvajačem. 

Oko 3.500 navijača u SRC ,,Dubočica" bodrilo je izabranike Saše Pejčića i Miodraga Kažića u borbi za veliko finale. Na kraju je ipak slavila Metaloplastika rezultatom 30:24 (13;11), nošena odličnom partijom golmana Darka Arsića, koji je proglašen za igrača utakmice. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Saša Terzić sa šest pogodaka, a pratio ga je Savo Mešter sa pet golova na svom kontu. Po pet puta precizni su bili i Nikola Grubić i Goran Ristović, koji su se istakli u dresu Dubočice 54. 

Po završetku susreta održana je konferencija za medije, a evo šta su izjavili glavni akteri. 

Miodrag Kažić, trener Metaloplastike:

,,Čestitam mojoj ekipi na velikoj borbenosti i želji. Ispoštovali su do maksimuma sve ono što smo spremali za ovu utakmicu. Čestitam ekipi Dubočice na velikoj borbenosti, a pohvalio bih i publiku koja je bila sjajna. Ovo je grad rukometa, ovde je uvek teško igrati, a dobiti Leskovčane sa šest golova razlike je velika stvar. Ostaje nam da se dobro odmorimo i sutra probamo da osvojimo trofej“.

Saša Pejčić, trener Dubočice 54:

,,Čestitam Metaloplastici na odličnoj utakmici i zasluženoj pobedi. Izdržali su prtitisak sa tribina. Mi smo pokušali sve, ali imali smo neshvatljive padove u igri i morali smo ovu utakmicu da odigramo mnogo bolje. Koji je razlog, to ćemo tek da utvrdimo. Metaloplastika je igrala na visokom nivou, čestitam im i želim im sve najbolje u finalu. Izvinio bih se publici na velikom razočaranju koje su doživeli. Ovoliki broj navijača stvarno zaslužuje veliku pohvalu i nešto više od nas".

Saša Terzić, igrač Metaloplastike

,,Čestitao bih prvo svojoj ekipi na pobedi i domaćinu na sjajnoj borbi. Bila je ovo odlična utakmica, sa puno naboja, energije, pogotovo u prvom poluvremenu. Uvek je lepo igrati u Leskovcu, koji je grad sporta, grad rukometa. Istrajali smo na kraju, u drugom poluvremenu pokazali karakter i zasluženo pobedili. Sveukupni utisak je bio dobar, ali verujem da možemo još mnogo bolje i ne sumnjam da ćemo to sutra i pokazati“.

Miroslav Kocić, igrač Dubočice 54:

,,Čestitke ekipi Metaloplastike na potpuno zasluženoj pobedi. Zaista su danas izgledali moćno u odnosu na nas. Mislim da je i neka fizička sprema presudila. Dok smo imali snage, vodili smo, međutim tehničke greške, slabo vraćanje u odbrani...sve to nas je koštalo. Mislim da je Metaloplastika imala deset kontri više od nas što je nedopustivo. Poželeo bih Šapčanima sreću sutra u finalu. Pozdravio bih publiku koja je bila sjajna danas i podržala nas je u ovolikom broju".

Finale između novosadske Vojvodine i šabačke Metaloplastike igra se u petak, prvog aprila, sa početkom u 19 časova. Direktan prenos možete gledati na RTS 2. 

Foto: RSS/Ivica Veselinov