Vesti

Fantastično finale Kupa u Leskovcu: Metaloplastika posle produžetaka osvojila trofej

Rukometaši Metaloplastike osvojili su trofej Kupa prof. dr Branislav Pokrajac nakon što su u finalu, posle produžetaka, savladali ekipu Vojvodine rezultatom 29:28. 
 
Šapčani su na poluvremenu imali minimalnu prednost (13:12) i sve do samog finiša utakmice bili su bliži trofeju. Ipak, Novosađani su uspeli da poravnaju rezultat i uvedu finale u produžetak - posle 60 minuta igre na semaforu je bilo 25:25. 
 
Darko Arsić, koji je na svečanoj ceremoniji dodele priznanja proglašen za najboljeg golmana, bio je jedna od ključnih figura u trijumfu Metaloplastike. Za najboljeg igrača proglašen je Vojislav Brajović, koji je u finalu sedam puta zatresao mrežu Vojvodine, ali je minut i po pre kraja regularnog dela doživeo povredu i nije se vratio na teren. 
 
Najefikasniji igrač finalnog duela bio je Aziz Aidi Mohamed, devetostruki strelac ,,plastičara". Gregor Ocvirk i Jovica Nikolić izdvojili su se među igračima Vojvodine sa po sedam pogodaka. 
 
Ovo je za šabački klub drugi pehar Kupa Srbije u dosadašnjoj istoriji, posle onog osvojenog 2016. godine. Sa druge strane, Novosađani nisu uspeli da odbrane trofej koji su osvajali prethodne tri godine, ali su ostali najuspešniji klub kada je ovo takmičenje u pitanju (pet trofeja). 
 
Pokrovitelj ovogodišnjeg Kupa prof. dr Branislav Pokrajac bio je Grad Leskovac.
 
Foto: RSS