Vesti

10. kolo plej-ofa (M): Remi Radničkog i Dinama, Vojvodina se radovala u Šapcu

U okviru desetog kola plej-ofa ARKUS lige za rukometaše igrači Dubočice 54 slavili su na gostovanju u Aranđelovcu protiv ekipe Šamota 65 rezultatom 31:29. Leskovčani su se "odlepili" u 26. minutu, kada su poveli 14:10, a domaći sastav je do odlaska na pauzu smanjio zaostatak. Posle 30 minuta igre rezultat je bio 16:14 u korist gostiju, koji su sa dva gola razlike osvojili nova dva boda u doigravanju za prvaka države. Lazaru Anđelkoviću, za učinak od sedam pogodaka, pripalo je MVP priznanje. Najefikasniji u dresu Šamota 65 bio je Marko Živojinović, koji se devet puta upisao u listu strelaca. 

Nerešenim rezultatom završen je duel Radničkog i Dinama u Kragujevcu. Pančevci su na poluvremenu vodili 14:13, ali je prednost tokom većine drugog dela igre bila na strani domaćeg tima. Radnički je u 44. minutu poveo 23:20, ali je Dinamo bio istrajan u nameri da dođe makar do boda. Meč je završen rezultatom 26:26, a za igrača utakmice proglašen je Miloš Barudžić. On je bio najefikasniji među Kragujevčanima sa osam postignutih golova, koliko je zabeležio i Marko Perović kod gostiju. 

Rukometaši Vojvodine revanširali su se igračima Metaloplastike za nedavni poraz u finalu Kupa Srbije. Novosađani su u Šapcu nadigrali ,,plastičare" sa 37:30, posle vođstva 19:17 na poluvremenu. Jovici Nikoliću, koji je sedam puta zatresao mrežu domaćina, pripalo je MVP priznanje, dok je najprecizniji u ekipi Vojvodine bio Darko Milenković sa osam pogodaka. Vojislav Brajović bio je najefikasniji u domaćem sastavu sa sedam golova. 

Partizan je u Kostolcu savladao ekipu Rudara rezultatom 29:26, posle prednosti 15:12 na poluvremenu. Domaćin je u 55. minutu prišao na samo gol zaostatka i zapretio da ugrozi trijumf crno-belih. Partizan je ipak uspeo da konsoliduje svoje redove i odnese bodove kući, a e igrača utakmice proglašen je Stefan Petrić, sedmostruki strelac. Sa sedam pogodaka na svom kontu meč je završio i Uroš Kojadinović, dok je u dresu Rudara sjajno golgetersko veče imao Petar Panić, koji se u listu strelaca upisao deset puta.